Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Super brojke

Hrvatski turizam itekako ima razloga za zadovoljstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski turizam nakon prvih pola godine itekako ima razloga za zadovoljstvo. Ostvaren je porast i u broju dolazaka i u broju noćenja.

Usporedimo li ovih prvih 6 mjeseci s istim razdobljem prošle godine, hrvatski turizam može se pohvaliti porastom od 4 posto u dolascima i čak 5 posto u noćenjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar zadovoljan Sezona ipak nije tako loša: Zabilježeno 4,8 % više noćenja Slika nije dostupna Brojke, brojke... Ministar otkrio podatke: Evo kako stoji turizam u prvih šest mjeseci!

Značajno je i to da su pozitivni rezultati u razdoblju od siječnja do lipnja ostvareni s gotovo svih važnih tržišta. Ipak, najveći rast turističkog prometa ostvaren je s tržišta Ujedinjenog Kraljevstva - 22 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima! Od ostalih zemalja, najviše novih turista u Hrvatsku je stiglo iz Poljske, Finske, Ukrajine i Kanade.

Dosadašnje brojke ukazuju na vrlo dobru turističku sezonu pa iz Ministarstva turizma do kraja 2016. očekuju porast prometa od 3 do 5 posto u odnosu na prošlu godinu. To znači da bi prihodi od ove sezone mogli premašiti iznos od 8 milijardi eura.

2016. od siječnja do lipnja - 4 % u dolascima i 5 % u noćenjima

Odakle stižu novi turisti?

1. Ujedinjeno Kraljevstvo
2. Poljska
3. Finska
4. Ukrajina
5. Kanada

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene