Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski turizam nakon prvih pola godine itekako ima razloga za zadovoljstvo. Ostvaren je porast i u broju dolazaka i u broju noćenja.


Usporedimo li ovih prvih 6 mjeseci s istim razdobljem prošle godine, hrvatski turizam može se pohvaliti porastom od 4 posto u dolascima i čak 5 posto u noćenjima.

Vezani članci Turisti na moru Čisto more više nije presudno: Kako izgleda profil prosječnog turista u Hrvatskoj i što ga zanima Slika nije dostupna Sve manje turista dolazi, a sve više ih odlazi

Značajno je i to da su pozitivni rezultati u razdoblju od siječnja do lipnja ostvareni s gotovo svih važnih tržišta. Ipak, najveći rast turističkog prometa ostvaren je s tržišta Ujedinjenog Kraljevstva - 22 posto u dolascima i 27 posto u noćenjima! Od ostalih zemalja, najviše novih turista u Hrvatsku je stiglo iz Poljske, Finske, Ukrajine i Kanade.

Dosadašnje brojke ukazuju na vrlo dobru turističku sezonu pa iz Ministarstva turizma do kraja 2016. očekuju porast prometa od 3 do 5 posto u odnosu na prošlu godinu. To znači da bi prihodi od ove sezone mogli premašiti iznos od 8 milijardi eura.

2016. od siječnja do lipnja - 4 % u dolascima i 5 % u noćenjima

Odakle stižu novi turisti?

1. Ujedinjeno Kraljevstvo
2. Poljska
3. Finska
4. Ukrajina
5. Kanada

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr