Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredni nadzor

Ravnateljstvo policije i DORH češljaju Dekanićevu nesreću: "Pojavile su se proturječne informacije"

Aktualno Galerija Damir Dekanić Damir Dekanić Foto: DNEVNIK.hr Policija i DORH češljaju županovu nesreću Policija i DORH češljaju županovu nesreću Foto: DNEVNIK.hr MUP MUP Foto: Dnevnik.hr Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije Županijska skupština Vukovarsko-srijemske županije Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija Galerija 1/5 >>
Sve je manje jasno tko je uoči Uskrsa u Cerni kraj Vinkovaca skrivio prometnu nesreću. Naime, nakon tvrdnji vukovarsko-srijemskog župana da je to bio suvozač, pojavili su se navodni svjedoci koji tvrde suprotno. Zbog svega toga policija nastavlja istragu, u priču se uključio i DORH, a na istok je stigao i nadzor Ravnateljstva policije.

Prometnu nesreću u Cerni, u kojoj je prije 9 dana pod utjecajem alkohola u službenom automobilu sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, češljaju Državno odvjetništvo i Ravnateljstvo policije.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima zatražilo je od nadležne Postaje granične policije Županja dostavu izvješća i cjelokupne dokumentacije", priopćilo je Općinsko Državno odvjetništvo u Vinkovcima.

"Mjesto prometne nesreće u Cerni okruženo je brojnim obiteljskim kućama, pokucali smo na mnoga vrata, no nitko od stanara danas nije bio spreman stati pred našu kameru", rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

 

 

Dekanić i dalje tvrdi da je bio suvozač, no u pojedinim medijima pojavili su se svjedoci koji govore suprotno. Policija je isprva potvrdila da župan nije bio za volanom, a na upit Dnevnika Nove TV odgovorili su kako se izvidi nastavljaju. Unutarnja kontrola trebala bi utvrditi je li bilo propusta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neće u istražni zatvor Sud nije prihvatio prijedlog USKOK-a: Zlatko Pinjuh branit će se sa slobode, određene mu mjere opreza

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna popisu nema kraja ''Svjedoči za mene ili ćeš dobiti otkaz'': Otkriveni detalji zbog kojih je uhićen kontroverzni načelnik Čeminca

"Glavni ravnatelj policije Nikola Milina je današnjeg dana u Policijsku upravu Vukovarsko-srijemsku uputio policijske službenike Ravnateljstva policije, a kako bi u suradnji sa Službom za unutarnju kontrolu proveli izvanredni nadzor. Cilj izvanrednog nadzora jest inspiciranje taktičnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika tijekom navedene prometne nesreće i to posebice u odnosu na zaprimanje dojave o prometnoj nesreći, a budući da su se u javnosti pojavile proturječne informacije", stoji u priopćenju Ravnateljstva policije. 

Podsjetimo, Vukovarsko-srijemskom šefu te je noći izmjereno je 1,44 promila alkohola u krvi. Nesreća se dogodila u ponoć i 45 minuta, a dojava je stigla 11 minuta poslije.

"Županu Dekaniću više puta smo ponudili da stane pred našu kameru, no i dalje odgovara samo pismeno. I jutros tvrdi da je u prometnoj nesreći bio suvozač, sve naziva medijskim linčem s ciljem izazivanja prijevremenih izbora, a svjedoke koji su se navodno pojavili smatra nevjerodostojnim", javila je Marina Bešić Đukarić.

Nije ovo županu prva nesreća. Prije tri godine dok još nije bio na toj funkciji, pod utjecajem alkohola zabio se u automobil u kojemu su bile časne sestre.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene