Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed u krugu tvornice

Radnice Kamenskog štrajkaju glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak radnica tekstilne tvrtke Kamensko iz Zagreba počelo je štrajkati glađu dok ostalih četristotinjak prosvjeduje u krugu tvornice.

Već pet mjeseci nisu primili plaće. Kamensko državi, radnicima i dobavljačima duguje više od 30 milijuna kuna. Radnici su pokrenuli zahtjev za stečajem, no Trgovački sud njihov predmet još ne rješava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvala na izvještavanju Reporterke Nove TV dobile priznanje vrijednih radnica Kamenskog Slika nije dostupna Upozoravale, ali ništa VIDEO Hrvatske radnice koje se poput lavica bore za pravdu

Pred tvrtkom su pokušali dobiti objašnjenje od direktora koji im se do sada nije obraćao. Antun Crlenjak, direktor Kamenskog radnicama je rekao da 'pati koliko i one', ali im nije odgovorio kad im misle isplatiti plaće.

'Pokopali su nas, a sad će nas sahraniti'

Mara Zovko još s omijehom odrađuje svoju redovitu smjenu u Kamenskom, iako štrajka glađu. ' Žlicu meda stavimo u vodu i to nam daje snagu,' rekla je Mara. A nakon posla četristotinjak radnika Kamenskog traži svoja prava.

'Sramota me, 50 godina, da se ja moram švercati u tramvaju, kao i sve moje kolegice,' rekla je Danica Radošević. 'Pokopali su nas, a sad će nas i sahraniti,' rekla je druga radnica, Đurđa Grozaj.

'To ne zna javnost ni Kosorica ni nitko, nitko ništa ne zna, prepušteni smo sami sebi. Kupimo kruh pa ga dijelimo na pet, šest dijelova,' dodala je Đurđa. Ljute se jer državne institucije ne ragiraju.

Lokacija tvornice vrijedna više desetaka milijuna eura

Lokacija tvornice vrijedna je više desetaka milijuna eura. Pokrenut je i zahtjev za stečajem, no trgovački sud već mjesecima sudbine ovih ljudi drži u svojim rukama pa su radnici prisiljeni tražiti otkaz kojim gube sva svoja prava.

Direktor ima svoja objašnjenja. 'Moramo platiti plin, struju, grijanje i plaće,' rekao je Crlenjak. Apsurd je i to što ova tvrtka još uvijek ima posla i najveći dio odnosi se na izvoz.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene