Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se nadzor komore soc. radnika

Apsurdi u slučaju tragične smrti dvogodišnje curice: "Svi ti nalazi bez pogrešaka doći će na stol Aladroviću čije je ministarstvo uvrdilo - pogreške"

Psihološka Komora dovršila je izvanredni stručni nadzor nad radom dviju psihologinja Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška u slučaju na smrt pretučene dvoipolgodišnje djevojčice te ga predala na stol ministra socijalne politike Josipa Aladrovića.

Nadzor nad radom pokazao je da su postupale u skladu sa standardima i mjerama centra za socijalnu skrb. I dalje se čeka stručni nadzor Komore socijalnih radnika, koji bi, doznajemo, trebao biti gotov u utorak i potom predan u ministarstvo,koje će nakon toga dati konačan sud o tome je li bilo propusta u radu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnicu auta čeka prekršajni nalog Detalji tragedije kod Nove Gradiške: Sletio u kanal pa udario u stup i prevrnuo se. Preminuli muškarac vozio bez vozačke i koristio mobitel

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odstrel je zabranjen Čopor vukova zaklao 87 ovaca: "Moramo ograđivati kuće da ne bi vuk došao djeci. Nedavno je viđeno njih devet kako u podne prelaze cestu"

"Mi smo radili po Zakonu o psihološkoj djelatnosti i uspoređivali smo da li njihov rad odgovara standardima rada psihologa u socijalnoj skrbi tu smo ustanovili da su oni radili sve poslove koji se zahtijevaju", kazala je Gordana Kuterovac Jagodić iz Hrvatske psihološka komora.

Da se ne zaboravi! Antonija i Marta, centar Zagreba oblijepile su letcima s podsjetnikom na 10-ak tragedija koje su prethodile ubojstvu dvoipolgodišnjakinje u Novoj Gradiški. Javnost i Vladu žele upozoriti da posljednji slučaj nije iznimka u sustavu.

''Ovakvi se slučajevi događaju gotovo svake godine i doslovce vrijeme otkucava do sljedeće tragedije. Jedina odgovornost koja se tražila su izvanredni otkazi u Slavonskom brodu 2012. međutim ti socijalni radnici su vraćeni na posao. Kakva se poruka šalje time? Da odgovornosti u sustavu i sankcija nema'', govori Antonija Skender iz inicijative ''Moramo vam nešto reći''.

U petak je dovršen i poslan na stol ministru Josipu Aladroviću prvi od dva zatražena stručna nadzor. Psihološke komore utvrdila je da su dvije psihologinje postupale u skladu sa standardima struke.

"Da se ovakva tragedija više neće ponoviti, to ne može jamčiti nitko jer je potpuno nelogično da inspekcija ministra Aladrovića utvrdi da je bilo propusta, a onda Hrvatska komora psihologa utvrdi da u stručnom radu nije bilo propusta. Na tragu da nema propusta je i kako doznajemo nalaz Komore socijalnih radnika.

Apsurd u cijeloj priči je da će svi ti nalazi u kojima nisu utvrđene neke pogreške u radu djelatnika centra doći na stol ministra Aladrovića čija je inspekcija u svom nadzoru utvrdila pogreške. Dosta bizarno izgleda taj slijed - jer se dogodila tragedija i dijete je umro.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja NASTAVA SE MOŽE PRILAGODITI Ministar Fuchs: "Djeca mogu biti širitelji, ali ne i superširitelji. Ponovno razmišljamo o brzim testovima". Otkrio i koliko bi se profesora cijepilo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U podrumu obiteljske kuće Eksplodirala plinska boca u Sesvetama, jedna osoba ozlijeđena. Kući prijeti urušavanje

Kada izvješća stignu na stol ministra, on će morati donijeti odluku koja će hrvatskoj javnosti poslati poruku – koje su to korjenite promijene koje će donijeti da se ovakvi događaji ne ponavljaju. Trebat će odlučiti o sudbini socijalnih radnika koji su radili na slučaju.

Iz Ministarstva socijalne politike i obitelji potvrđeno je da su svoj inspekcijski nalaz poslali Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu da bi nadležna državna odvjetnica odlučila ima li odgovornosti za radnike koji su bili zaduženi za taj slučaj. No i Državno će odvjetništvo pričekati preostale nalaze i donijeti odluku o tome", izvijestio je u Dnevniku Nove TV reporter Domagoj Mikić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene