Drago Makaj o preminuloj supruzi
Drago Makaj o preminuloj supruzi Foto: Provjereno

O problemima u zdravstvenom sustavu bavi se večerašnja emisija Provjereno, u kojoj progovara suprug žene koja je preminula nakon što je šest sati čekala hitnu pomoć.


Zbog supruge koja je teško disala i bila u neizdrživim bolovima Drago Makaj usred noći je dva puta zvao hitnu. Kako tvrdi, dežurnoj dispečerki pokušao je ukazati na teške simptome koje je supruga imala. Nekoliko je puta, kaže, napomenuo i da je nedavno operirala kralježnicu. Stoga je on nije mogao sam odvesti u bolnicu. Međutim, tek šest sati kasnije hitna pomoć je stigla i odvezla je u bolnicu, u kojoj je idućeg dana i preminula.

Vezani članci Zlostavljanje svećenika Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!" Novosti u e-kartonu - 3 Hoće li papirnati nalazi u povijest? ''Jedanput bude i to čvrknulo, onda ne bu nigdje ništa''

''Bijes, strašan bijes. Jednostavno, dandanas se ne mogu pomiriti s tim. Mi smo imali poziv prema Hitnoj i oni nisu izašli van'', govori za Provjereno Drago Makaj, suprug preminule.

Drago Makaj o preminuloj supruzi Drago Makaj o preminuloj supruzi Foto: Provjereno

Prije šest mjeseci sličan slučaj dogodio se i u Splitu. Tada je novinar Vladimir Matijanić tražio pomoć, koju, kako smatraju njegovi kolege i bližnji, nije dobio.

Iz Zavoda Varaždinske županije tvrde da je sve bilo po pravilima struke, no sami zdravstveni djelatnici kažu kako je sustav u ozbiljnim problemima. Kako izbjeći nove tragedije?

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom večeras u 23 sata.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju