Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja Sanaderu

Protega: Potpisao sam ugovor s Fimi medijom da udovoljim Barišiću, nije mi naredio Sanader

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem premijeru Ivu Sanaderu.

Svjedočenjem bivšeg šefa Hrvatske poštanske banke Josipa Protege nastavlja se suđenje HDZ-u, bivšem premijeru i čelniku te stranke Ivi Sanaderu te ostalim optuženima za izvlačenje novca iz državnih tvrtki i institucija te punjenje HDZ-ovog 'crnog fonda'.

Pročitajte i ovo Sanader šef zatvorske knjižnice - 2 Hoće li uskoro izaći na slobodu? Sanader postao šef zatvorske knjižnice: "Relativno brzo bismo ga mogli vidjeti u Zagrebu" Slika nije dostupna Afera Fimi media Šeks na sudu za sve krivi Jarnjaka: "Teretio je i mene i stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost"

Protega je o izvlačenju državnog novca iz institucija i tvrtki progovorio kada su protiv njega pokrenute istrage za neka druga kaznena.

>> Mravak: Slušao sam Barišića i angažirao Fimi mediju, inače bi me smijenili

Danas je u sudnici Županijskog suda ispričao kako su HPB i Fimi medija radili od 2006. do 2009. godine. 'Do suradnje je došlo nakon što je Barišić preporučio Nevenki Jurak da se sastane sa mnom', rekao je Protega. Dodao je kako je ukupna vrijednost poslova iznosila od 5 do 6 milijuna kuna.

Protega je rekao kako je potpisao ugovor s Fimi medijom kako bi udovoljio Barišiću. 'Želio sam imati podršku u Vladi i u politici. banka nije mogla funkcionirati bez podrške. Nisam se htio zamjeriti Barišiću koji je bio moćan', rekao je.

Naglasio je kako mu je Barišić rekao da je Fimi medija bliska s HDZ-om, da pomaže stranku i da je to argument zbog koje je treba angažirati. Dodao je kako je HPB s Fimi medijom imao paušalni mjesečni ugovor od 100 tisuća kuna. 'Oglašavali smo se na HTV-u i Z1'. rekao je.

Protega je ispričao kako ga je Rukometni savez tražio 4 milijuna kuna da se uključe u sponzorstvo Svjetskog prvenstva. Pojasnio je kako je taj posao preko Fimi medije dobio za samo milijun kuna. 'Banka je u tri godine trošila 150 milijuna kuna za marketing, od toga je Fimi medija dobila od 5 do 6 milijuna kuna', rekao je.

'Sanader me nikada nije zvao niti je utjecao na mene', rekao je u sudnici bivši šef Hrvatske poštanske banke. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene