Stanovnici Bola na Braču prosvjedovali su u Splitu zbog davanja plaže Zlatni rat u privatnu koncesiju.


Pedesetak stanovnika Bola na Braču došlo je prosvjedovati u Split u želji da sačuva plažu Zlatni rat od davanja u privatnu koncesiju.

Vezani članci Slika nije dostupna Poništena odluka o dodjeli koncesije za Zlatni rat zbog brojnih nezakonitosti Slika nije dostupna FOTO Hrvatska plaža među 3 NAJLJEPŠE u Europi

Županija je ovih dana već donijela odluku da je najbolja ponuda tvrtke Sport B iz Zagreba, a odbacila ponudu Općine Bol koja je do sada 13 godina upravljala plažom. Odluka je potvrđena.

Vijećnici SDP-a i HNS-a tražili su da se glasovanje odgodi, ali to nije prihvaćeno. U Županiji je na vlasti HDZ, a u općini Bol SDP.

Tihomir Marinković, načelnik Bola

"Molimo vijećnike da budu korektni i da prepuste plažu nama koji tamo živimo. Želimo da ljudi ostanu raditi na plaži Zlatni rat", rekao je Tihomir Marinković, načelnik Bola. 

Damir Kastinić, član Predsjedništva splitskog SDP-a, kaže da je Zlatni rat nekome zlatna koka. "Mi imamo nakaradnu situaciju, ako imate nekakav ovakav resurs onda je to opet županija, prema tome lokalno stanovništvo tu ispada nužno zlo", rekao je Kastinić.