Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i zagrebačko-ljubljanski mitropolit Porfirije Perić obišli su zagrebački katedralu stradalu u potresu. Pred katedralom ih je dočekala prosjakinja s više nego zanimljivim prijedlogom.


Nakon obilaska zagrebačke katedrale u kojoj su se kardinal Josip Bozanić i mitropolit Porfirije zajednički pomolili pred katedralom ih je dočekala prosjakinja.

Vezani članci Patrijarh srpski Porfirije Patrijarh srpski Porfirije obišao Banovinu: ''Tek predstoji obnova, tako da - računajte na nas'' Misno slavlje ispred zagrebačke katedrale 09 Veliko okupljanje i niz poznatih lica: Je li misno slavlje ispred katedrale zaobišla korona?

''Daj mi 20 kuna da joj dam'', zamolio je okupljene Porfirije, ali nitko se nije latio novčanika. ''Nemam, majkemi'', opravdavao joj se. Potom je ona iznijela zanimljiv prijedlog - ona će njemu dati 50 kuna, a on njoj 100. Svi su se nasmijali na tu ideju, ali ona nije odustala.

''Nemam, kad nemam, ženo Božja'', na kraju joj je rekao i otišao. ''Vidiš kako si lijep'', dobacila mu je na kraju prosjakinja koja je ostala neobavljena posla.