Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PORAZ U SPLITU

Ante Sanader nakon proširene sjednice Predsjedništva HDZ-a: "Očito je 'fjaka' utjecala na birače"

Proširena sjednica Predsjedništva HDZ-a održala se u središnjici stranke. Tema sastanka bio je poraz na izvanrednim izborima u Splitu.

Ante Sanader na konferenciji za medije govorio je o porazu na izvanrednim izborima u Splitu gdje je HDZ-ov nezavisni kandidat Zoran Đogaš izgubio od Ivice Puljka i stranke Centar.

Sanader je čestitao Ivici Puljku te istaknuo kako HDZ ide u drugi krug punom snagom.

"Gradski odbor Splita je predložio kandidata. Svugdje je dobio potporu", kaže Sanader i dodaje kako je "fjaka" utjecala na birače HDZ-a. 

"Očito je ljeto učinilo svoje. Vidjet ćete u drugom krugu", kaže te dodaje kako imaju strategiju. 

"Cijela ljevica je otišla za Puljka, mi imamo cijeli bazen i to će donijeti rezultate", kaže Sanader. 

"Nama je Split važan, zbog Splita su izbori", kaže Sanader i dodaje kako je HDZ podržao sve što je dobro za grad. 

Split ne želi Keruma ni HDZ

Izbore u Splitu za DNEVNIK.hr komentirao je sociolog i viši predavač na Odjelu za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zadru Mirko Petrić koji kaže kako su izbori potvrdili formirani stav i mišljenje splitskih birača, a to je da ne žele HDZ ni Željka Keruma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slavlje u Splitu FOTO Puljak najveći broj glasova proslavio tortom, padali su zagrljaji, stigla cijela obitelj

Pročitajte i ovo Izlaznost na izborima u Splitu ZA DVA TJEDNA Đogaš ga čeka u drugom krugu, a Puljak je uvjeren u pobjedu: ''Građani Splita su odlučili, izabrali su red umjesto nereda. Split će doživjeti renesansu''

"Ljudi koji su htjeli glasati za HDZ nisu dali svoj glas Zoranu Đogašu. Ta stranka istaknula je kandidata sličnog Puljku: znanstvenika neopterećenog politikom, no upravo tu leži razlog njihova poraza. Pokazalo se, naime, da je HDZ-ovo biračko tijelo drukčije. Ovi izbori pokazali su da splitskom HDZ-u fali desno krilo - zato je Domovinski pokret doživio uspjeh", pojasnio je Mirko Petrić za DNEVNIK.hr te dodao kako su najnoviji lokalni izbori u Splitu istaknuli i veliki nedostatak političke pismenosti u smislu artikuliranja programa.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene