Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mljekari nastavljaju prosvjed

Mlijekom će počastiti i saborske zastupnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka smatra da je menadžment Dukata nalogom da cisterne ne uzimaju mlijeko ucjenjivao kooperante kako bi iznudio nove ugovore s nepovoljnim uvjetima.

'Dužni smo još jedanput upoznati javnost da je Savez u pisanoj formi 14. veljače uoči prosvjeda obavijestio Dukat d.d. da će doći do zastoja u prometovanju vozila ispred Dukata, ali da prosvjednici neće zaprečivati cisterne koje svakodnevno kupe mlijeko od kooperanata. Menadžment Dukata je izdao nalog da cisterne ne uzimaju mlijeko čime je ucjenjivao kooperante s ciljem iznude novih ugovora s nepovoljnim uvjetima', kaže se u današnjem priopćenju Kriznog stožera za obranu cijene sirovog mlijeka toga saveza udruga i napominje da su ucjena i iznuda kazneno djelo.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka tražeći povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.  'Ministar poljoprivrede je izjavio da modalitete izračuna otkupa mlijeka trebamo definirati s prerađivačima. Postavljamo pitanje je li ovlastio upravu Dukat d.d. da s njima pregovaramo i o visini potpora', kaže se u priopćenju.

Također se navodi kako Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka zaprima punomoći za zastupanje udruga i pojedinačnih proizvođača mlijeka te da su do sada zaprimili 22 punomoći za zastupanje udruga i 6 punomoći za zastupanje pojedinačnih proizvođača.

Krizni stožer za obranu cijene sirovog mlijeka najavio je da će danas prije početka sjednice Hrvatskoga sabora dijeliti mlijeko zastupnicima. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U samom vrhu Svaki dan ga koristimo, a nismo ni svjesni kako je kvalitetno Slika nije dostupna Mali mljekari strahuju Europska unija ukida ograničenja u proizvodnji mlijeka

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene