Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22. obljetnica

Proslava Oluje u Kninu prvi put bez Thompsona: "Nisam ni dobio poziv"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Traju završne pripreme za obilježavanje 22. obljetnice Oluje. Središnja proslava i ove se godine priprema u Kninu, no mijenjaju se neki protokolarni dijelovi, a prvi put obilježavanje obljetnice proći će bez koncerta Marka Perkovića Thompsona. On je poziv, kaže, dobio iz Slunja.

Poluprazne kninske ulice za deset dana preplavit će ljudi iz cijele Hrvatske. Na kninskoj tvrđavi zavijorit će hrvatska zastava. Među ponosnim braniteljima koji će je držati bit će i Slavko Štrlek.

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina, i Sofija Preljvukić Uzbuđenja uoči oluje Gradonačelnik Knina pomirljivo: "Ja sam bio gore, nisam vidio nikakve daske..." Slika nije dostupna SVI DETALJI SVEČANOSTI Umjesto detalja o proslavi Oluje, sve je zanimala samo jedna stvar: Prvi put građani će ih vidjeti u akciji

"To se može dogoditi jednom u životu da dižeš stijeg na kninskoj tvrđavi, koja za sve nas ratnike znači više od svega", kaže Slavko Štrlek iz Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Roda".

Planira se i zračni mimohod. Prvi put iznad Knina letjet će i američke Kiowe.

Na tvrđavi, umjesto na glavnom kninskom trgu, svoje bi govore trebao održati državni vrh. A upravo su se na gradskom trgu proteklih godina čuli zvižduci.

Nakon prošlogodišnjeg uzvikivanja neprimjerenih ustaških pozdrava i paljenja srpske zastave novi kninski gradonačelnik Marko Jelić poručuje: "Nemojte raditi nerede jer MUP, koji je zadužen za javni red i mir, sigurno će učiniti sve da ova proslava prođe onako kako treba".

Prvi put će proći bez koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kninu ili Čavoglavama. Za Novu TV pjevač pojašnjava da će ove godine pjevati u Slunju, ali i kako poziv iz Knina nije ni dobio.

Gradonačelnik Jelić tvrdi suprotno: "Mi smo gospodina Thompsona zvali, ali kao što ste vidjeli iz njegovih izjava, on se već bio odlučio za drugo mjesto".

Prošle godine zbog uzvika "Za dom spremni" u pjesmi Čavoglave, Thompson je zaradio prekršajnu prijavu.

"Pozvan nisam, ne vjerujem da je to zbog toga. To morate pitati tamošnje vlasti, ne mene" kaže Thompson.

Cilj mu je, kaže poslati poruku zajedništva, pa će svake godine obići drugi grad.

U Kninu će ove godine zapjevati Prljavo kazalište.

Obilježavanje Oluje počinje 4. kolovoza kada će se u kraljevskom gradu održati sjednica Vlade.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene