Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema mira

Prilično jak potres opet zatresao Petrinju, osjetio se i puno dalje: "Užas, jako je zatreslo kuću"

Posljedice potresa u Banovini - 3
Posljedice potresa u Banovini - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Nekoliko slabijih potresa i danas trese tlo kod Petrinje, no neki se osjete i u Zagrebu. Jedan takav udario je u 12:58.

Potres  magnitude 3,8 stupnjeva po Richteru pogodio je u 12:58 sati petrinjsko područje, izvijestila je hrvatska Seizmološka služba, a obavijest je poslao i Europski mediteranski centar za potrese (EMSC).

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Petrinji - 3 Tri godine od potresa Plenković poručio da HDZ-ovci nisu lopovi: "To je najgluplja i najnetočnija imbecilna teza" Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

"Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10-tak km jugozapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS ljestvice", stoji u priopćenju Seizmološke službe.

Prema EMSC-u magnituda je iznosila 3,2 stupnja prema Richteru."Užas, jako je zatreslo kuću", jedno je od svjedočanstava objavljeno na stranici EMSC-a.

 

 

Petrinja se tresla i sinoć u 22:29, a magnituda toga potresa iznosila je 4,5 stupnjeva prema Richteru. Prema danas objavljenim informacijama, nakon tog potresa nije bilo prijava novih šteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene