Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA OSOBNI ZAHTJEV

Andrej Plenković razriješio Darka Horvata: Vlada ostala bez jednog ministra

Premijer Andrej Plenković
Premijer Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr
Premijer Andrej Plenković danas je razriješio Darka Horvata dužnosti ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, na osobni zahtjev.

Darko Horvat više nije ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je razriješio Darka Horvata dužnosti ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, na osobni zahtjev, objavili su Banski dvori.

"Ako je netko uhićen, taj ne može biti ministar, to je jasno kao dan. Pogotovo ako ostane tamo", poručio je ranije danas Plenković s konferencije za medije u Banskim dvorima sazvane zbog uhićenja Horvata i istrage o još nekoliko drugih aktualnih i bivših državnih dužnosnika, među kojima se spominju i neki ministri.

Plenković je i više puta naglasio da je trenutak uhićenja neobičan te je poručio da nitko, pa ni DORH neće srušiti Vladu. "Vrlo neobičan potez. Ja ću zvati državnu odvjetnicu i pitati je o čemu se radi. Mislim da uhićenje ministra to zaslužuje. Ja sam tu da ne mislite da ne pratimo što se zbilo''.

''Netko je imao motiv da ovaj tajming bude baš sada. Meni taj tajming ne djeluje neutralno. Neće Vladu srušiti niti DORH niti itko, ali ovo je interesantno'', ustvrdio je Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBRUŠIO SE NA DORH Plenković o Horvatovoj smjeni: "Ako je netko uhićen, taj ne može biti ministar, to je jasno kao dan. Pogotovo ako ostane tamo"
Pročitajte i ovo Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave, i Hrvoje Krešić potres u vladi Ministar pravosuđa nakon uhićenja kolege mu Horvata: "Ljudi nam vjeruju"

Nakon što se premijer na konferenciji za medije obrušio na DORH dovodeći u pitanje tajming uhićenja, oglasila se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek i poručila da ne kane komentirati premijerove izjave.

"Nadležno Državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima. Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije", zaključeno je iz USKOK-a, koji je kasnije tijekom dana objavio sve za što tereti Horvata dok je bio ministar u prvoj Plenkovićevoj Vladi.







 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene