Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak o ukrajini

Plenković otkrio nove detalje otkud je došla letjelica: ''Ne zna se je li neka pogreška ili izgubljena kontrola...''

Premijer Andrej Plenković u Versaillesu je komentirao pad nepoznate letjelice u Zagrebu i otkrio novi detalj o tome otkud je letjelica stigla u Hrvatsku.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je letjelica vojnog karaktera ruske proizvodnje, za koju je nepoznato je li u posjedu ruske ili ukrajinske vojske, u Hrvatsku došla iz pravca Mađarske, a u Mađarsku iz Rumunjske. ''Zašto se to dogodilo, je li neka pogreška ili je izgubljena kontrola, ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Letjela je nekoliko minuta iznad Hrvatske i onda se srušila u Zagrebu. Dobro je da nema ozlijeđenih i da se srušila na mjestu gdje nema kuća ni zgrada'', naglasio je premijer. Dodao je da sve službe obavljaju izvide i da se trebaju utvrditi razlozi dolaska, a onda i rušenja letjelice u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

''Kontaktirali smo ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni podatke o tome kako je letjelica došla čak do Zagreba'', izvijestio je predsjednik Vlade.

U Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava. Prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla je iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m.

Premijer Plenković razgovarao je jutros s predsjednikom Zoranom Milanovićem, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, kao i svim nadležnim članovima Vlade, gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem i veleposlanikom pri NATO-u Mariom Nobilom.

U Versaillesu je Plenković izvijestio lidere država članica o sinoćnjem padu vojne bespilotne letjelice ruske proizvodnje u Zagrebu, nakon što je preletjela zračne prostore Rumunjske i Mađarske.

 

 

 

 

U 14 sati pratite specijalno izdanje vijesti na Novoj TV posvećeno padu drona.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene