Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brani ga i dalje

Premijer Plenković o najnovijim optužbama protiv ministra Marića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i danas je branio ministra financija Zdravka Marića kojeg opet prozivaju zbog Agrokora.

Premijer Andrej Plenković iz Dubrovnika je komentirao nove/stare optužbe na račun ministra financija Zdravka Marića da je bio upoznat s teškom financijskom situacijom u Agrokoru, a ipak je podržao da mu HBOR krajem prošle godine dodijeli kredit. Dokumentaciju o tome danas je objavio tjednik Nacional. 

"Nisam još čitao, no koliko vidim po naslovima, riječ je o reciklaži rasprave od prije nekoliko mjeseci. Dakle, koliko je meni poznato zahtjev je podnesen, stručne službe HBOR-a pregledale su dokumentaciju o kreditu, kreditni odbor i uprava HBOR-a donijeli su odluku o dodjeli, a Nadzorni odbor u kojem su ministri samo daje suglasnost", kazao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan vjeruje li da Marić nije znao za loše stanje u Agrokoru iako svi pokazatelji govore suprotno, premijer je ustvrdio: "Oni koji su izgubili određene rasprave u Saboru, sada pokušavaju opet vratiti temu na dnevni red."

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Na pitanje zašto tako gorljivo brani Marića, a odrekao se ministra Pave Barišića, za kojeg je također tražen opoziv u Saboru, Plenković je odgovorio: "Tko govori o odricanju? Ministar Barišić mogao je biti ministar u vladi."

Oporba je danas u Saboru ponovno zatražila razrješenje ministra Marića i ministrice Martine Dalić, ali i ostavka samog premijera Plenkovića. Na pitanje što kaže o tome, Plenković je odvratio: "Ništa!"

Ministar Marić demantirao je optužbe da je znao za krizu u Agrokoru.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene