Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KONVERZIJA VALUTE

Plenković o porastu cijena: "Čisti bezobrazluk, profiterstvo, lopovluk. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti mjere"

Premijer Andrej Plenković komentirao je rast cijena nakon prelaska s kune na euro. Rekao je da će Vlada tome stati na kraj i najavio da će u četvrtak biti donesene mjere kako bi se protiv toga borilo.

Premijer Andrej Plenković prisustvovao je skijaškoj utrci Snježna kraljica, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara. Na početku je komentirao rast cijena nakon prelaska na euro.

"Mogu reći da je sve što je Vlada radila prošlo jako dobro", rekao je premijer.

Međutim, istaknuo je da "dio poslovnih subjekata to koristi za lov u mutnom" i dodao da se kune trebalo pošteno konvertirati u eure po zadanom tečaju.

"Sve se to vidi i sve se to prati. Neće biti angažiran samo glavni državni inspektor, nego će biti angažirani svi inspektori. Oni su već posljednja tri dana na terenu i mi čekamo njihovo izvješće", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Klimatski aktivisti prebojali ulazna vrata ureda francuske premijerke "Tko je kriv?" VIDEO Klimatski aktivisti prebojali ulazna vrata ureda francuske premijerke

Zatim je poslao poruku, kako je rekao, "cijeloj poslovnoj zajednici".

"Hrvatska država mjerama Vlade u 2022. godini – godini energetske krize, prehrambene krize i inflantornih pritisaka – regulirala je cijene struje, plina i naftnih derivata, izašla s paketom od 27 milijardi kuna pomoći", rekao je.

"Onda nije u redu da svi ti koji su profitirali od tih mjera neopravdano dižu cijene odmah ili neposredno prije prelaska na euro", dodao je.

Pročitajte i ovo Barikade na Kosovu CRNE PROGNOZE Mračna predviđanja ruske državne agencije: "Stanje na Kosovu i u Bosni moglo bi eksplodirati"

Također je rekao da Vlada ne želi da "od velikog uspjeha" netko radi nešto što je "bezobrazno". Najavio je da nema nikakve dileme oko toga da će se tome stati na kraj.

"Ne može netko s nekim mentalitetom – koji je čisti bezobrazluk, čisto profiterstvo, da ga ne nazovem i lopovlukom – raditi od građana nekoga tko nije previše pametan. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti određene mjere", zaključio je premijer.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene