Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka nadbiskupija predstavila je detaljan plan posjeta Pape Benedikta XVI Hrvatskoj i Zagrebu 4. i 5. lipnja 2011. godine.


Prvog dana posjeta Papu će primiti Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor, dok će navečer biti organizirano primanje za poduzetnike, akademike, političare i druge vjerske zajednice. Na Trgu bana Jelačića bit će organiziran program za mlade.

Vezani članci Theodore McCarick - 4 Vatikan konačno objavio izvješće o zloglasnom američkom kardinalu, razriješenom zbog zlostavljanja djece i odraslih Kardinal Stanisław Dziwisz Najbliži suradnik Ivana Pavla II. optužen za zataškavanje seksualnog zlostavljanja: "Spreman sam surađivati"

>> VIDEO: Završen spot za doček pape u Hrvatsku

5. lipnja u 10 sati bit će održana misa na zagrebačkom hipodromu koja će više biti orijentirana na obitelji. Na hipodromu će biti prisutno i 300 medicinskih tehničara, desetak kola hitne pomoći, kao i 20 tisuća spavaćih mjesta na obližnjem velesajmu. Nakon te mise slijedi večernja misa u zagrebačkoj katedrali i molitva Pape na grobu blaženog Alojzija Stepinca. U organizaciji će pomagati oko 2 tisuće volontera, očekuje se dolazak oko 400 autobusa u Zagreb dok se mladi pozivaju da dođu vlakom.