Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeti odnos se nastavlja

Milanović ponovno udario po Plenkoviću: ''Gdje da sjednemo, u krilo? On bi samo sjedio. Nema sjedenja, nismo anemični''

Predsjednik Zoran Milanović u Karlovačkoj županiji - 2
Predsjednik Zoran Milanović u Karlovačkoj županiji - 2 Foto: DNEVNIK.HR
Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Karlovačkoj županiji povodom Dana vatrogastva. Posjet predsjednika općini Plaški izazvao je popriličan interes građana.

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Karlovačku županiju povodom Dana vatrogastva. Obišao je objekt Vatrogasnog doma DVD-a Plaški u izgradnji te Dom kulture Plaški u toj općini. 

Posjet je završio u Ogulinu gdje je dao izjavu za medije. Na pitanje je li njegov dolazak u Plaško dio predizborne kampanje odgovorio je: ''Ja dolazim tamo gdje me zovu''.

Komentirao je ponovno incident u Borovu selu prošlog vikenda.

''Vojska ne ide po ulicama. Ona je u vojarnama i na poligonima. Vratimo se mjesec dana unatrag. Ja prvi put u 30 godina organiziram nešto za heroje s Plitvica i dolaze svi osim vrha policije, kojemu je to naredio Plenković, da ne dođu. Je li to politizacija?'', kaže.

Na pitanje o spomeniku Šoškočaninu, Milanović odgovara da on to nije riješio ''jer su njegovi (Plenkovićevi, op.a.) razbijali ploče na ćirilici. On je zadnji koji može govoriti o tome. Plenković nema o tome što govoriti, neka makne to. Ne treba rušiti, neka makne", kazao je.

Kriv za Kennedyjevo ubojstvo

Odgovorio je i Miloradu Pupovcu na optužbe da je on sukrivac za incident u Borovu. ''I za ubojstvo Kennedyja. Rodio sam se 1966., a to je bilo 1963., ali sam kriv'', rekao je. 

Osvrnuo se na izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. ''Ćerat ćemo se do kraja. Ona je moj kandidat i ja vjerujem da će saborska većina izabrati odličnu kandidatkinju, želim vjerovati da ima srca i razuma", rekao je i dodao da je ona vrhunska kandidatkinja.

Novinari su ga upitali je li spreman sjesti s premijerom Plenkovićem i razgovarati o Zlati Đurđević. ''Gdje da sjednem, u krilo? Pretežak sam. On bi samo sjedio. Nema sjedenja, nismo anemični'', kaže.

Pita se gdje će od njega premijer pobjeći na proslavi obljetnice Oluje u Kninu.

''Kako će zbrisati od mene, a ne može trčati 100 metara? Zvao sam da položimo vijence. Zbrisao je ko zadnja vjeverica. Je li tako? Nije? Je", rekao je.

Dočekan pljeskom

Predsjednikov posjet izazvao je popriličan interes građana. Najprije su ga dočekali uz cestu, a nakon što ih je pozdravio i krenuo u obilazak općine, građani su pojurili za njim, skandirajući mu i pozdravljajući ga pljeskom, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Tijekom Milanovićeva obilaska moglo se čuti kako mu građani poručuju: "Predsjedniče, vi ste najbolji", "Dobro došli, druže predsjedniče!"

Mnogobrojni građani htjeli su se fotografirati s njim. Neki su došli čak iz Karlovca kako bi ga vidjeli. 

"Popravit će se, mlad je, ali lijepo što je došao u naše selo", "Ne dolazi nam često predsjednik", "Možda nekome nije dobar, ali meni je", "Najbolji predsjednik", neki su od komentara mnogobrojnih mještana koji su dočekali predsjednika.

"Došao sam ovamo iz Karlovca samo da bih vidio predsjednika", rekao je jedan od prisutnih.  

Predsjednik Zoran Milanović u Karlovačkoj županiji - 2 Predsjednik Milanović u općini Plaški Foto: DNEVNIK.HR

Milanović u općini Plaški

Nakon općine Plaški, u 14:30 predsjednik će posjetiti tvrtku Bjelin u Ogulinu te će obići proizvodni pogon tvrtke. U 15 sati prisustvovat će u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin uručenju priznanja najuspješnijim sportašima Grada Ogulina u 2020. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednika.

Očekuje se i izjava predsjednika Milanovića, koji bi mogao komentirati aktualne političke događaje, između ostaloga i slučaj sa Zlatom Đurđević, koja je potvrdila da je poslala prijavu za Vrhovni sud. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene