Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pravilnik iz 2014.

Predsjednik Zoran Milanović svečane odore poslao u povijest, Krstičević: ''Mi ćemo ih i dalje koristiti''

Novi predsjednik Zoran Milanović odlučio je svečane crvene odore Počasno-zaštitne bojne poslati u povijest, ali ministar obrane Damir Krstičević kaže da će ih hrvatski vojnik i dalje koristiti.

Pripadnici Počasne bojne u svečanim su se crvenim odorama posljednji put postrojili na svečanoj inauguraciji novog predsjednika Zorana Milanovića i to za njegovu prethodnicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

Dan kasnije Milanović je pregledao Počasnu bojnu na Pantovčaku koja se tada postrojila u tamnim odorama.

''U Pravilniku iz 2014. godine piše da se svečana odora može koristiti i mi ćemo je i dalje koristiti kad naš hrvatski vojnik bude odlazio u Lourdes. Znate da u kontinuitetu odlazi u Lourdes u toj povijesnoj odori i Vlada će i dalje koristiti tu odoru'', rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Kaže da će svečane odore koristiti i u velikoj smjeni straže. ''To je u funkciji turizma, turističke atrakcije…'', objašnjava Krstičević. ''Ako predsjednik ne želi, to je njegovo pravo'', zaključio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene