Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rekao i zašto nije išao u bih

VIDEO/FOTO Predsjednik Milanović na Kosovu: "Ovdje se osjećam sigurno"

Predsjednik Zoran Milanović boravi na Kosovu, gdje se sastao s predsjednicom Vjosom Osmani te se sastaje i s premijerom Albinom Kurtijem, a kasnije će posjetiti Janjevo.

Nakon sastanka u uredu predsjednika Osmani i Milanović zajedno su se obratili javnosti.

Pročitajte i ovo Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

"Meni je Kosovo draga država. Nisam ovdje da napakostim Beogradu ili bilo kome trećem. Kosovo ima vibrantnu demokraciju", rekao je Milanović i dodao kako bi se Kosovo vrlo brzo moglo pridružiti međunarodnim organizacijama jer u državi nema podijeljene lojalnosti.

S Predsjednikom je na Kosovu i reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov koja u javljanju uživo u večerašnjem Dnevniku u 19:15 donosi više detalja.

Milanović ističe da je zapanjujuća razina neznanja o Kosovu u zemljama Europe.

Komentirao je i naoružavanje u regiji. Milanović kaže kako onaj tko se naoružava radi to zbog svojih unutarnjih političkih potreba.

"I Hrvatska je sad kupila borbene sustave koji su zaista obrambeni, ma da svatko tko se naoružava, kakva god bila istina, tvrdi da se naoružava samo da bi se obranio. Istina nije takva uvijek, u hrvatskom slučaju je, jer naprosto je vidljivo što radimo, a što ne", rekao je Milanović i dodao kako smo članica NATO-a i da je naša sigurnost jamčena i bez aviona.

Predsjednik kaže kako se i Srbija naoružava i da ima veći budžet od Hrvatske, ali kaže da ne vidi sigurnosne probleme.

Milanović kaže i kako je interes Srbije za ulazak u EU hipotetski jer se na tom polju ništa ozbiljno ne radi. Ističe da Srbija mora sama odlučiti što želi.

Novinari su Milanovića pitali o putovanju BiH koje je otkazao jer se nije osjećao sigurno i upitali osjeća li se sigurno na Kosovu. 

"U BiH nisam otišao iz sigurnosnih razloga, bez preciziranja. Mogu reći da nisam otišao iz sigurnosno-organizacijskih razloga", rekao je i dodao da se radi o nizu stvari s obzirom na etnički sastav tog prostora, pa je donio odluku da neće putovati. Da se radilo o nekom drugom dijelu BiH, otišao bi.

"Ovdje se osjećam sigurno", rekao je Milanović i dodao kako je sigurnost u Hrvatskoj na visokoj razini, a Zagreb je među najsigurnijim gradovima u Europi. 

Za Kosovo kaže da je predvidiva država jer se zna što se od politike može očekivati. "Država s kojom znaš na čemu si", rekao je Milanović i dodao kako se nada da se će problem na sjeveru Kosova što prije riješiti.

Milanović je komentirao procijepljenost na Kosovu i rekao da je impresioniran jer je veća nego u Hrvatskoj. "I to pokazuje da ovdje postoje vrline koje Europa uopće ne razumije", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene