Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslao ispisnicu

Predsjednik Studentskog zbora zatražio ispis iz HDZ-a: "Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković, inače ponosan HDZ-ovac, podnio je zahtjev za ispisom iz stranke.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković podnio je zahtjev za ispisom iz stranke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Njegov zahtjev prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na sva medijska izlaganja, odlučio sam podnijeti zahtjev za ispisom iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, jer ne želim biti dodatni teret stranci", napisao je u zahtjevu.

"Osjećam se slobodno napomenuti nekoliko stvari:
1) Osjećam se u potpunosti neopterećeno, olakšano i nadasve zadovoljno što sam odlučno postupio prikazati maksimalnu financijsku transparentnost i kada bih opet imao priliku, ne bih ništa mijenjao.
2) Smatram kako su optužbe mojih kolega u potpunosti neopravdane i spreman sam snositi posljedice za sve svoje odluke.
3) Prije nego li sam obznanio kandidaturu za predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu prošle godine, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Mladeži HDZ.a Sisak, upravo iz razloga kako ne bih štetio stranci na lokalnoj razini.
4) Hrvatska demokratska zajednica je bila, ostala i ostat će moja jedina stranka", dodao je Mioković u zahtjevu.

"Sa sigurnošću tvrdim kako je HDZ organizacija koja cijeni transparentnost i najozbiljnija organizacija u Hrvatskoj. Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku, ako do njega ikada dođe. Želim stranci svu sreću u daljnjem radu i još puno pobjeda u nadolazećim izborima", zaključio je Mioković u ispisnici iz HDZ-a.

U utorak je Mioković na Facebook profilu javno objavio fakture iz kojih se vidi na što je sve Zbor trošio javni novac u posljednje dvije godine. Usput je tim potezom i najavio kandidaturu na nadolazećim izborima.

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu u srijedu je zatražio opoziv njihovog predsjednika Mihovila Miokovića nakon objave na što se potrošio javni novac. Mioković je poručio da neće dati ostavku. 

Mihovil Mioković privukao je medijsku pozornost zbog trošenja novca Zbora. Godišnji proračun im iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene