Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

reakcija na rezultate

Grabar Kitarović Josipovićevim biračima: 'Cijenim vaš izbor, ali i vi zaslužujete bolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović obratila se javnosti nakon objave privremenih nepotpunih službenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva.

Nakon obrađenh 99,07 posto biračkih mjesta rezultati su sljedeći: Ivo Josipović u vodstvu je s 38,50 posto glasova, slijedi mu Kolinda Grabar Kitarović s 37,16 posto, treći je Ivan Sinčić s 16,45 posto glasova, a na začelju Milan Kujundžić s 6,28 posto glasova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dva kandidata Crvena i plava Hrvatska: Provjerite kako su u ovom krugu glasali vaši susjedi Slika nije dostupna Pobjednički govor Kolinda Grabar Kitarović: Hrvatska će biti među najrazvijenijim zemljama Europe!

'Duboka hvala svim našim građanima, svim Hrvaticama i Hrvatima koji su danas unatoč ovom vremenu izašli na birališta. Hrvatska je pokazala da želi promjene, da želi zaokret. Zahvaljujem svim biračima, posebno onima koji su podržali mene, zahvaljujem svom HDZ-u, predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku, Predsjedništvu i vodstvu stranke', poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Zahvalila je i koalicijskim partnerima te volonterima koji su radili na kampanji jer je kampanja, kako kaže Grabar Kitarović, bila skromna te da se 'pokazalo hrvatskom narodu da se suosjeća s teškom gospodarskom situacijom'.

'Naši su građani velikom većinom glasovali za promjene i zaokret . Želimo vlast koja će biti odlučna, hrabra i domoljubna i koja će nas voditi naprijed, a ne u propast', rekla je Grabar Kitarović.

Čestitala i svim protukandidatima, poručivši im da su se hrabro borili. 'Posebno Kujundžiću i Sinčiću i njihovim biračima jer i oni su pokazali da želimo drukčiju Hrvatsku. Naše su metode možda malo drukčije, ali njihovi birači žele bolju, pravedniju Hrvatsku koja brine o svakom svojem čovjeku', rekla je Grabar Kitarović.

Pogledajte rezultate nakon 99 posto obrađenih biračkih mjesta

'Ovaj rezultat tek je početak, puno je posla pred nama, posao tek počinje jer moramo stvarno donijeti stvarne promjene u Hrvatsku, Hrvatska će dobiti ono mjesto koje zaslužuje među bogatim zapadnim državama, jer mi to želimo, možemo i hoćemo. Hrvatska ima sve preduvjete za rast i razvoj, imamo geografski položaj, imamo resurse, sjajne i vrijedne ljude, nedostaje nam vodstvo, stvarno i hrabro vodstvo koje ima viziju ideje i koje zna', dodala je Grabar Kitarović.

HDZ-ova kandidatkinja se obratila i biračima Ive Josipovića. 'Cijenim vaš izbor, ali i vi ste dio našeg programa za bolju Hrvatsku i vi zaslužujete bolje, cijela Hrvatska zaslužuje bolju i prosperitetniju zemlju', rekla je HDZ-ova kandidatkinja.

Od 11. siječnja nema više podjela, nema više naših i njihovih. Svi smo jedno, obnovit ćemo zajedništvo iz devedesetih godina pod kojim nas je vodio predsjednik Franjo Tuđman. Nećemo se više dijeliti, ja ću biti vaš glas, vi ste moja snaga, iz vas crpim tu energiju i za vas ću raditi i bit ću vaša predsjednica', rekla je.

Predsjednička kandidatkinja rekla je kako će brinuti o svakom čovjeku, od umirovljenika do mladih te kako će raditi na tome da zaustavi egzodus mladih iz Hrvatske. 'Ima i toliko ljudi kojima su računi blokirani, e pa nećemo to dopustiti, to moramo promijeniti. Moramo pokrenuti naše gospodarstvo jer mi smo ti koji će zemlju izvesti iz krize. Svaka čast strancima, ali hrvatski poduzetnik, seljak, ribar, poljoprivrednik, svi su ti koji će Hrvatsku iz krize. Vjerujmo u sebe stranci nisu ništa pametniji od nas', poručila je Grabar Kitarović.

Poslala je i poruku vladi Zorana Milanovića. 'Ako se ne uhvatite posla promijenit ćemo sve to jer Hrvatska zaslužuje, može i mora bolje. Vi ste moj glas i ja ću biti vaš glas, vi ste moja snaga. Idemo u to da Hrvatska ponovno bude samosvjesna, da rješava pitanja, da se brine za svakog čovjeka, idemo brinuti jedni o drugima. Idemo pružiti ruku jedni drugima, ujedinimo se i krenimo. Imamo snagu, želju, moć, imamo sve. Idemo u pobjedu za bolju Hrvatsku koju ćemo ostvariti zajedno', zaključila je Grabar Kitarović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene