Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojčica preminula u Splitu

Predsjednica udruge Anđeli slomila se u Dnevniku Nove TV: "Majka i baka su dale sve od sebe. Netko mora tim ljudima pružiti predah"

Aktualno Galerija Dijana Aničić, Udruga Anđeli Dijana Aničić, Udruga Anđeli Foto: DNEVNIK.hr Istraga smrti djeteta u splitskom KBC-u - 1 Istraga smrti djeteta u splitskom KBC-u - 1 Foto: DNEVNIK.hr Istraga smrti djeteta u splitskom KBC-u - 2 Istraga smrti djeteta u splitskom KBC-u - 2 Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr +0 Dijana Aničić, Udruga Anđeli Galerija 1/5 >>
Za šestogodišnju djevojčicu koja je dovedena u splitski KBC nije bilo spasa. Mario Jurič razgovarao je s predsjednicom splitske Udruge Anđeli.

Hrvatsku je potresla vijest da je u splitskoj bolnici preminula šestogodišnja djevojčica. Dijete je jučer u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Već u vozilu hitne pomoći djelatnici su provodili postupke oživljavanja. Nakon prijema oživljavanje je nastavljeno, a zatim i intenzivno liječenje u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je nažalost preminulo.

Reporter Nove TV Mario Jurič u Dnevniku Nove TV ugostio je Splićanku Dijanu Aničić, predsjednicu splitske Udruge Anđeli.

"Vidim njeno lice ispred sebe, bila je jedna prekrasna curica jako teško narušenog zdravlja, bila je naš korisnik i našeg rehabilitacijskog vrtića. Malo je dolazila jer je bila dugo u bolnici. Ovo što se dogodilo je zaista šok. Ta obitelj je dolazila redovito na savjetovanje i nikad nismo primijetili, ni mi, niti stručni djelatnici da bi to dijete imalo ozljede. Dijete je bilo čisto, uredno...", vidno potresena je govorila Aničić.

"Pustite majku da odboluje. Sad su u policiji, ne mogu to ni zamisliti"

Tko je ovdje zakazao? "Mislim da su baka i mama dale sve od sebe. Kada govorimo o tako teško bolesno djeci to ne može biti prepušteno samo obitelj, treba im pomoći, a pomoći od sustava nema. Palijativni pacijenti moraju imati najmane dva sata doma medicinsku sestru, a nemaju", rekla je, dodaući da moraju imati redovite obilaske stručnih službi, a to ne postoji.

"Ja ne mogu reći da je bilo zanemarivanja, ona je bila vedra i vesela, bila je divno dijete", rekla je.

Otkrila je da su u kontaktu s obitelji: "Ja im javno želim izraziti najdublju sućut, mi smo tu za njih ako možemo pomoći, molila bih medije da puste majku da odboluje. Meni je ovo strašno. Znam da se u ovo trenutku nalaze u policiji na ispitivanju, ne mogu to ni zamisliti. Ovim putem šaljem najveće im zagrljaje", kroz suze je rekla slomljena Dijana Aničić.  

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene