Proslava ''Oluje'' u Kninu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Proslava ''Oluje'' u Kninu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije došla na misu za Domovinu i sve poginule branitelje koja se održava nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi, kako doznajemo, zbog zdravstvenih razloga.


U 10:30 sati krenuo je s kninske tvrđave mimohod povijesnih postrojbi prema crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, u kojoj se od 11:30 sati održava misa za Domovinu i sve poginule branitelje, ali predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović njoj ne prisustvuje.

Kako doznaje reporterka Nove TV Martina Bolšec Oblak, razlog predsjedničinom izostanku su zdravstveni problemi s kralježnicom i velika vrućina te je iz preventivnih razloga odlučeno da neće prisustvovati misi.

Misu predvodi vojni biskup mons. Jure Bogdan u zajedništvu sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem.

Dužnosnici i uzvanici susrest će se sa stopostotnim hrvatskim ratnim vojnim invalidima prve skupine i članovima obitelji branitelja poginulih i nestalih u "Oluji" u 12:40 sati, a za 13 sati predviđen je obilazak braniteljskih zadruga.

Podsjetimo, Predsjednici je pozlilo u zagrebačkoj katedrali krajem lipnja, te je napustila misu. Tada se otkrilo da ima problema s vratnom kralježnicom.