Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedovao gotovo cijelo ljeto

Pred Ministarstvom obrazovanja uhićen mladi fizičar: "Verbalno napao ministricu pa agresivno krenuo prema njoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičar Boris Ivetić koji gotovo cijelo ljeto prosvjeduje pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja zbog stanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu uhićen je u petak zbog narušavanja javnog reda i mira nakon incidenta u kojem je sudjelovala resorna ministrica Blaženka Divjak.

Stranka Slobodna Hrvatska tvrdi kako je ministrica Blaženka Divjak osobno pokušala otuđiti njegov transparent na kojemu je pisalo "ministrice zašto skirvate kriminal na PMF-u?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo će razmotriti Učitelji potpisali peticiju za ukidanje anonimnog prijavljivanja: ''Uvukao se strah i pod takvim je pritiskom teško raditi'' Slika nije dostupna na inicijativu sindikata Divjak okupila sindikate i stručnjake za izradu plana prevencije nasilja u školama: ''Nasilje na nasilje nije rješenje''

U stranci tvrde kako je on tada potrčao sa udaljenosti od nekoliko metara te ministrici iščupao transparent iz ruku, no u Ministarstvu tvrde drugačije. 

Poručuju kako su Ivetiću osigurali nekoliko sastanaka s ministricom te su mu, kažu u ministarstvu "osigurali dostojno pravo na prosvjed". Ističu kako je Ivetić prvo verbalno napao ministricu, a potom se i "agresivno uputio prema njoj"

"U dva mjeseca komunalni redari i policija su u više navrata intervenirali zbog različitih verbalnih sukoba g. Ivetića sa djelatnicima Ministarstva te zaštitarskom službom Ministarstva. U petak, 23.8.2019. g. Ivetić se, nakon verbalnog napada na ministricu na samom ulazu Ministarstva, agresivno uputio prema ministrici, a između njih se postavio službeni vozač te spriječio mogući napad, te je Ministarstvo bilo dužno reagirati te kontaktirati Policiju", javljaju iz Ministarstva.

Policija je Ivetića odvela na sud koji ga je poslao u Remetinec, no zasad nije poznato gdje se trenutno nalazi. 

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira navodi da će se onaj "tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kazniti za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Spomenuti zakon na snazi je još od 1977. godine, a manje je izmjene doživio tek 1990. i 1994. godine, no njemačke marke u njemu su i dalje navedene.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene