Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u rijeci

Poznati kafić poručio HDZ-ovcima i simpatizerima da kod njih više nisu dobrodošli: "Molim vas da nas zaobiđete"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo rječkog bara Three Monkeys poručilo je članovima HDZ-a i simpatizerima stranke da kod njih više nisu dobrodošli nakon popuštanja mjera kojima je kafićima dozvoljena prodaja pića za van.

"Kao krajnji čin poniženja što smo doživjeli od vas, naše vlade i vašeg premijera molimo vas da ne dolazite više u naš bar jer ovdje niste dobrodošli", napisali su na Facebooku i objasnili tu odluku.

Glavni razlog je "što naš premijer nije bio sposoban braniti mi toliko voljenu domovinu jer je anemičan, a ipak je jako sposoban grčevito braniti stekovine 30 godišnje vladavine HDZ-a i njegovih pulena", piše u objavi te se dalje navodi da je "krađa svih oblika temeljni cilj većine članova i simpatizera HDZ-a", dok je svatko tko ne razmišlja isto srbočetnik i komunist.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije NA 14 DANA Ništa od otvaranja kasina i kladionica u Istri? Županijski stožer uputio zahtjev za odgodom odluke

Osvrnuli su se i na to da ih boli što ih zastupa ministar Tomislav Ćorić "koji dana nije radio u tom istom gospodarstvu".

Pročitajte i ovo Tomislav Ćorić Nakon prosvjeda Ćorić otkrio koliko košta njegova (tć) maskica i što misli o pozivu prosvjednika da proba živjeti s 4 tisuće kuna mjesečno

"Ne želim vas blizu svjestan da će ovo moje pismo izazvati vašu reakciju i navalit cete na mene kao na državnog neprijatelja broj jedan. Svjestan sam da se neće ništa promijeniti dok mali čovjek ne digne glas i baš zbog toga vas molim da nas zaobiđete", zaključuju uz poruku: "Bilo je dosta. No passaran".

 

Povodom nagrade koju nam je urucio nas premijer jer smo bili vrlo disciplinirani i dobri a ta nagrada je da caffe...

Posted by Three Monkeys on Friday, 12 February 2021

U novoj je objavi u subotu pojasnio da je riječ o njegovu osobnom stavu te da ne pripada nijednoj političkoj opciji.

Riječki HDZ: "Neugodno smo iznenađeni"

Predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović reagirao je u subotu priopćenjem u kojem je istaknuo kako je neugodno iznenađen.

"Danas sam se vrlo neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić objavio proglas kojim moli sve članove, sve simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli. U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje. Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Nažalost, u ovom slučaju se građani Rijeke segregiraju zbog pripadnosti određenoj političkoj opciji što bi se moglo karakterizirati kao rasizam", ustvrdio je Ostrogović.

Predstavnicima caffe bara poručio je da su i jedni i drugi jednaki, jednako vole Rijeku, kavu i Korzo. "Mi smo jednaki kao i vi. Volimo Rijeku, volimo kavu i šetnju Korzom. Živimo u najljepšem gradu na svijetu i jedina je razlika to što smatramo da Andrej Plenković bolje vodi ovu zemlju, no što bi ju vodili Davor Bernardić i Peđa Grbin. Što je Oleg Butković bolji ministar od Zlatka Komadine i Tomislav Klarić bolji gradonačelnik od Vojka Obersnela, tako da na vašu žalost ovakvim rasističkim objavama možete jedino skupljati jeftine poene i reklamirati se, samo se pitam kod koga," zaključio je Ostrogović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene