Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak legende

Poznat datum komemoracije i posljednjeg ispraćaja Mislava Bage

Novinar i urednik Nove TV Mislav Bago preminuo je u četvrtak, komemoracija će se održati u ponedjeljak u 11 sati.

Komemoracija preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bage održat će se u ponedjeljak 22. kolovoza u 11 sati, dvorana Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu.

Sprovod će se održati u utorak, 23. kolovoza, u 14 sati na Krematoriju.

Komemorativni skup u ponedjeljak će otvoriti Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV: "Zahvaljujemo svima na izrazima sućuti i podršci u ovim teškim trenucima za Novu TV. Mislav je bio institucija hrvatskog novinarstva, zaštitni znak Nove TV, sinonim za pravdu, vjerodostojnost, poštenje i istinu, a prije svega obožavani kolega i izniman suradnik''.

Na skupu će se okupljenim kolegama, prijateljima, članovima obitelji obratiti i Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV, Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, te Maja Sever, televizijska urednica, novinarka, predsjednica Sindikata novinara i predsjednica Europske federacije novinara.

Mislav Bago višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator (1973.)

Započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istodobno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine sudjeluje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u RH. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Pročitajte i ovo Mislav Bago - 4 Mimi, hvala ti za sve! U 30 godina Mislav Bago odradio je posla za tri radna vijeka: "Tvoja redakcija čut će te i dalje"

Pročitajte i ovo Izjave Mislava Bage - 1 Preminuo u 49. godini Mislav Bago - snaga i veselje redakcije Dnevnika Nove TV: Ovo su njegove izjave koje se pamte

Sudjeluje od početka u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih lokalnih izbora do izbora za Europski parlament. Prati sve velike događaje poput političkih afera ali i drugih događaja koji su uvelike utjecali na hrvatsko društvo, poplava u Slavoniji.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živio je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokraciji, sa strašću je educirao kolege ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene