Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USPJEŠNA EVAKUACIJA

FOTO/VIDEO Požar na Peščenici: Vatrogasci dizalicom spasili 11 ljudi i četiri kućna ljubimca. Pet osoba zatražilo medicinsku pomoć

Aktualno Galerija Požar na Peščenici Požar na Peščenici Foto: DNEVNIK.HR Požar na Ferenščici Požar na Ferenščici Foto: DNEVNIK.HR +0 Požar na Peščenici Galerija 1/3 >>
Zagrebački vatrogasci ugasili su oko 14 sati požar stana na 1. katu stambene zgrade na Ferenšćici 51 iz koje su visinskim vozilom spasili 11 osoba i četiri kućna ljubimca, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Uzrok požara u zgradi na Ferenšćici, u zagrebačkoj općini Pešćenica. bit će poznat nakon obavljenog policijskog očevida.

Iz Ureda za upravljanje hitmim situacijama ističu da je pet osoba zatražilo hitnu medicinsku pomoć te su odvezene na bolničko liječenje, a požar je odmah ugašen te je izvršeno odimljavanje prostora.

Na terenu je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa 22 vatrogasca i sedam vozila, djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, Crvenog križa Zagreba te djelatnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Vatrogasci su na mjestu intervencije zatekli požar na prvom katu nebodera. Više osoba izvučeno je iz dima. U stanovima pokraj pronađene su dvije osobe koje koriste kisik te jedna nepokretna osoba. Nitko od njih nije bio životno ugrožen.

Sa istočne strane nebodera dizalicom je spašeno šest osoba, dok je s južne strane, također dizalicom, spašeno pet osoba. Na terenu je sedam vozila s 22 vatrogasca, potvrđeno nam je u JVP Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na terenu 150 vatrogasaca FOTO Velik požar u Ljubljani, gori skladište tvrtke u vlasništvu Hrvata: Nad gradom debeo stup dima, stanovnici upozoreni da zatvore prozore
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pazite kako ukrašavate dom Vatrogasci upozoravaju: "Oprezno s božićnom dekoracijom. Prirodno drvce brzo se suši, treba mu tek 30 sekundi da izgori"

"Gadno se dimi, vani je puno ljudi. Vatrogasci su dignuli dizalicu kojom spuštaju stanare iz zgrade. Spasili su i psa iz zgrade", rekla nam je čitateljica koja živi u blizini. Na terenu je bila i hitna pomoć. Među evakuiranim stanarima bilo je i djece. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene