Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOKALIZIRAN OKO 17 SATI

Veliki požar u Dalmaciji progutao 10 hektara niskog raslinja, trave i borove šume: "Nekoliko je objekata bilo ugroženo, ali brzom intervencijom to smo spriječili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srimi pokraj Vodica gorjela je borova šuma i nisko raslinje među kućama. Požar je popodne stavljen pod kontrolu i okružen je vatrogasnim snagama. U gašenju su sudjelovala i dva AirTractora.

U Srimi je požar buknuo 50-ak metara od kuća, no nitko nije ugrožen zahvaljujući vatrogascima. Požar je lokaliziran oko 17:12 sati, a opožareno je deset hektara niskog raslinja, trave i borove šume.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

"Par objekata je bilo ugroženo, ali brzom intervencijom smo to spriječili", rekao je zapovjednik JVP Vodice Ivica Begić.

Požar je pod kontrolom i okružen vatrogasnim snagama, a dva AirTractora koja su gasila požar su povučena s terena.

"Požar još nije lokaliziran, bit će još dosta posla motrenja s obzirom da se radi o borovoj šumi i velikoj naslagi borovih iglica na tlu", kazao je Begić za portal infovodice.com.

Danas u 14:24 vatrogasci Javnih vatrogasnih postrojbi u Vodicama i Šibeniku, Državne intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljna vatrogasna društva u Vodicama, Šibeniku, Zatonu, Tisnu i Pirovcu dobili su dojavu o požaru na otvorenom području u naselju Srima pokraj Vodica.

Na terenu je 13 vozila s 35 vatrogasaca, a bile su pozvane i zračne snage, javljaju iz JVP-a Šibenik. Gori borova šuma i nisko raslinje među kućama, a gašenje je u tijeku.

Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske objavilo je da se radi o dva požara na udaljenosti od 200 metara, a na terenu su bila i dva AirTractora. Dozapovjednik JVP Vodice Zdenka Juričev Martinčev kasnije je kazao kako se ipak radi o jednom požaru, a ne o dva kako je prvo bilo javljeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene