Obavijesti Video Pretražite Navigacija
13. dan potrage

VIDEO Objavljene nove snimke, policija detaljno rekonstruirala Matejevo kretanje: Ovaj detalj dokazuje da je bio u Savi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splićanin Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca u Beogradu. Pretraživala se voda, kopno, sudjelovali su i potražni psi... Službenog objašnjenja o tome što se dogodilo s mladićem i dalje nema.

Matej Periš (27) je sa šestoricom prijatelja iz Splita otišao u Beograd na doček Nove godine. Nakon večere zabavu su nastavili u klubu "Gotik" uz obalu Save. Od tada mu se gubi svaki trag.

Tijek potrage možete pratiti u nastavku:

18:12 Srpska policija rekonstruirala je događanja u noći 30. prosinca, kad je nestao Matej Periš iz Splita. Njegova oca, Nenada Periša, zamolili smo za komentar onoga što su rekli. >Opširnije

15:01 Srpska policija pregledala je stotine sati snimki s nadzornih kamera iz noći nestanka Mateja Periša i na osnovi toga je napravila rekonstrukciju njegova kretanja od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1:43 do silaska do Save u 1:52 poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

"Lociranjem Matejevog telefona putem baznih stanica, indikativno je kretanje u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja koje se vidi u Savi se poklapa s kretanjem Matejevog telefona", navodi se u rekonstrukciji događanja u noći nestanka.

Kako navode, osim s taksistom kojega je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, Periš nije bio u kontaktu ili interakciji ni s jednom drugom osobom.

Navode da su iz obavljenih razgovora s njegovim prijateljima koji su bili u klubu te večeri, osobljem kluba i svim svjedocima isključili mogućnost da je njegovu nestanku prethodio sukob ili tučnjava. Ističu da su, s ciljem Periševa pronalaska, osim Interpola obaviještene i policije zemalja u okruženju.

Apeliraju na medije na suzdržavanje objavljivanja neprovjerenih videosnimki kojima se insinuiraju događaji iz noći 30. prosinca jer se, kako navode, time ometa istraga.

14:00 Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac održao je konferenciju za medije, na kojoj je govorio o potrazi i suradnji s policijom Srbije.

''Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumjet ćete me da sada ne mogu o detaljima'', rekao je Gerovac.

Više o tome čitajte OVDJE

10:10 Gdje se Matej kretao kobne noći pretraživat će se i u satelitskim snimkama, javlja Blic. Tehničari će pregledati snimke satelita koji iznad Beograda prolaze dva puta dnevno.

8:43 Jedan od menadžera kluba "Gotik" kazao je kako u noći u kojoj je nestao Matej nije bilo incidenata.

"Matej i njegovi prijatelji nisu imali nijednu neugodnu situaciju te noći u klubu. Ni najmanji incident se nije dogodio ni s njima ni s drugim gostima. Čuo sam neke nebulozne priče kako je Matej držan u podrumu kluba, ali, ljudi, to su notorne gluposti. Na snimkama kamera se jasno vidi da je istrčao iz kluba. Uostalom, jedan od Matejevih prijatelja mi je kasnije u neformalnom razgovoru i sam priznao kako nisu imali nijednu zamjerku za vrijeme provedeno u klubu i kako su svi bili zadovoljni i provodom i uslugom", rekao je menadžer i dodao da nakon Matejeva nestanka klub jedva radi, prenosi Kurir.

7:15 Pojavila se nova snimka na kojoj se navodno nalazi Matej, ali i još jedna osoba. Još uvijek za to nema službene potvrde. >>Opširnije

Nada umire posljednja

Njegov otac Nenad Periš se i dalje nada da će pronaći svojeg sina.

Jedan od prijatelja nestalog Mateja Periša se oglasio i otkrio kroz što društvo trenutačno prolazi. Kaže da primaju poruke neprimjerenog i uznemirujućeg sadržaja. >>Opširnije

U vrijeme Matejeva boravka u klubu navodno su se dogodile dvije tučnjave. Viđena je i jedna djevojka s kokainom. Jedan od gostiju kluba ''Gotik'' prisjetio se jezivih scena koje su se u klubu događale u noći kada je nestao 27-godišnji Splićanin. Istaknuo je da djevojka, koja je izbačena krvava lica jer je uzimala drogu, nije imala nikakve veze s Matejevom ekipom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO SE ZAISTA DOGODILO? Otac nestale Tijane o istrazi: "Nerazjašnjene su tri stvari. Vjerujem da Gotik nije razlog Matejevog nestanka"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte atmosferu u klubu VIDEO Objavljena snimka iz kluba Gotik u noći kada je mladi Splićanin nestao bez traga

''Ona nije bila u društvu mladića iz Splita niti je imala ikakve veze s njima. Bila je udaljena od njih i za stolom - sa svojim društvom", rekao je gost kluba.

Kako je protekao 12. dan potrage, pogledajte OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene