Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jeftino politikanstvo'

Poruka Karamarka svima koji žele bojkotirati komemoraciju u Jasenovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko pozvao je židovske općine da još jednom razmisle o odluci da bojkotiraju ovogodišnju komemoraciju u Jasenovcu.

Nakon što je Koordinacija židovskih općina donijela odluku da neće doći na ovogodišnju državnu komemoraciju žrtvama ustaškog koncentracijskog logora u Jasenovcu, danas se oglasio potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) koji je pozvao sve one koji su najavili bojkot Jasenovca da još jednom razmisle o tome. Na svom Facebook profilu osudio je svaku vrstu totalitarizma i pozvao na poštovanje prema svim žrtvama.

'Zato osuđujem svaki pokušaj da se preko pijeteta prema žrtvama totalitarnih sustava unose nove podjele među hrvatskim građanima... Pozivam sve one koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da još jednom razmisle o svojoj odluci i da im poštovanje prema žrtvama i ponovljena osuda totalitarnog režima budu važniji od jeftinog dnevnog politikantstva čiji učinci i onako ne traju dulje od dva tri dana,' poručio je Karamarko.

Njegov post pročitajte u cijelosti:

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati

'Naša ne tako davna prošlost ostavila nam je sjećanje na previše žrtava za ovako malen narod. Ova istina je još teža i bolnija ako se zna da su tako brojna masovna stratišta nastala kao posljedica, po ideološkom predznaku različitih totalitarnih sustava.

Osuda svake vrste totalitarizma i poštovanje prema svim žrtvama, odluke su oko kojih se mora ujediniti hrvatsko društvo. Zato osuđujem svaki pokušaj da se preko pijeteta prema žrtvama totalitarnih sustava unose nove podjele među hrvatskim građanima.

Pozivam sve one koji su najavili bojkot komemoracije u Jasenovcu da još jednom razmisle o svojoj odluci i da im poštovanje prema žrtvama i ponovljena osuda totalitarnog režima budu važniji od jeftinog dnevnog politikantstva čiji učinci i onako ne traju dulje od dva tri dana. Jedinstvo u osudi totalitarizma i poštovanje prema žrtvama takvih političkih sustava treba ostati generacijama koje dolaze kao naše civilizacijsko naslijeđe.'

 

[UJEDINIMO SE U POŠTOVANJU PREMA ŽRTVAMA]Naša ne tako davna prošlost ostavila nam je sjećanje na previše žrtava za...

Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, April 9, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene