Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvajte svoje stvari!

Policija upozorava na veliki problem tijekom sezone i putovanja: ''Na scenu stupa domišljatost, spretnost i drskost...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džepne krađe češće su ljeti i tijekom sezone. Zadarska policija zato je upozorila na kradljivce i podsjetila što sve možete poduzeti kako biste se osigurali da ne ostanete bez vrijednih stvari.

Tri krađe novčanika i novca od turista zabilježene su u ponedjeljak u Zadru. Policija zato upozorava na džepne krađe koje su tijekom sezone češće nego u ostatku godine.

Na džepare se obično može naići na javnim mjestima na kojima kola veći broj građana – tržnicama, trgovima, turističkim atrakcijama i najfrekventnijim gradskim ulicama.

Kradljivci obično operiraju u paru, a ponekad ih je više od dvoje.

Ni patentni zatvarač nije siguran

Kradu tako da jedan od njih najprije žrtvi odvrate pozornost guranjem, naguravanjem ili verbalnim kontaktom, primjerice postavljanjem pitanja, a drugi iz stražnjih džepova ili torbica vadi novčanik.

''Iz otvorene torbice to je neusporedivo lakše, međutim niti patentnim zatvaračem zatvorena torbica nije jamstvo da do džepne krađe neće doći. Tada, naime, na scenu stupa domišljatost, spretnost i drskost počinitelja koji torbicu neprimjetno mogu razrezati na njenoj bočnoj strani i iz nastalog otvora izvući novčanik'', ističu iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raspisana potraga Odglumio šefa policije i prodao nevjerojatno prozirnu foru: Policija otkrila tko je staricu preveslao za 100.000 kuna, ali postoji mali problem

Kako se onda osigurati da ne ostanete bez novčanika? Torbu sa stvarima, za početak, ne smije se nositi na leđima ili na boku, već na prsima. Ako je moguće, prekrižite i ruke preko torbe. Novčanik nikada nemojte nositi u stražnjem džepu, već u prednjem.

A ako se krađa ipak dogodi, dobro je upamtiti izgled kradljiva ili uočljive detalje te sve prijaviti policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene