Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

Potvrda MORH-a za Dnevnik Nove TV: Napadač na Djeda Mraza ranije bio pod stegovnom mjerom, a nekoliko puta je i nagrađivan

Policija se oglasila nakon premlaćivanja osobe prerušene u Djeda Božićnjaka u Slavonskom Brodu. Osumnjičeni je uhićen.

Oglasila se policija koja u priopćenju navodi da je dojavu o jučerašnjoj tučnjavi u Slavonskom Brodu dobila od više osoba oko 15:15.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policajci, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile", javlja policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim "slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi".

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon liječničke pomoći pušten kući.

"U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te nad njim traje kriminalističko istraživanje", dodaju iz policije.

"Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava", priopćili su iz policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vršnjačko nasilje u susjedstvu "Mama, ne mogu više": Majka dječaka (8) kojeg su vršnjaci brutalno pretukli u dječjoj igraonici otkrila potresne trenutke

Kako je neslužbeno doznao 035portal, vidno alkoloholizirani mladići izazvali su verbalni sukob ispred lokala, a sve je završilo tučnjavom. Mladića odjevenog u kostim Djeda Božićnjaka nogom je u glavu udarila djelatna vojna osoba.

MORH: "Uhićeni bio ranije pod stegovnom mjerom"

Oglasili su se iz MORH-a te rekli kako poduzimaju sve radnje kako bi se rasvijetlile okolnosti nemilog događaja.

Za Dnevnik Nove TV su potvrdili kako je uhićeni ranije bio pod stegovnom mjerom. 

"Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine.

Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege.

Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi.

Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija", priopćio je MORH. 

Dežurni kirurg govorio je o ozljedama napadnutog.

"Primljen je na obradu. Standardni pregled, RTG obrada, potom CT mozga zbog gubitka svijesti, nesjećanja događaja, tužio se na bol u lijevom uhu. Puknuće, ruptura bubnjića i ima simptome potresa mozga", rekao je dežurni kirurg u OB Dr. Josip Benčević. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene