Nenad Križić, pomoćnik ministra Medveda (Foto: Dnevnik.hr)
Nenad Križić, pomoćnik ministra Medveda (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Navode branitelja Marija Vrbanića, koji je optužio pomoćnika ministra branitelja Nenada križića da mu je sugerirao provalu u prazan stan kako bi riješio svoje stambeno pitanje, doznajemo, istražuje i policija.


"Policijska uprava vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi izvide, odnosno provjerava informacije koje su objavljene u javnosti", odgovorili su u policiji na naš upit.

Vezani članci Srđan Milaković (Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL) Nema proširenja prava srpskoj nacionalnoj manjini: "Ovo je zaista nešto što je izvan granica pameti" Ministar branitelja Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Ministar branitelja o ćirilici u Vukovaru: "Vijećnici najbolje znaju stanje u gradu. Vukovar je žrtva, zaslužuje posebnu pozornost"

O svemu je obaviješten i DORH.

Podsjetimo, pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić hrvatskom je branitelju Mariju Vrbaniću, koji u Vukovaru živi u unajmljenom stanu i bez ikakvih stalnih prihoda, na upite o rješavanju stambenog pitanja u jednoj od poruka predlagao da provali u neki od praznih stanova u Vukovaru, a on će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom da na provalu "malo okrene glavu".

Branitelj Vrbanić ove je svoje tvrdnje potkrijepio porukama koje je u svibnju 2018. godine izmjenjivao s Križićem.

Ministar branitelja Tomo Medved najavio je utvrđivanje svih okolnosti te dodao da "odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati". Za Vrbanića je rekao da nije hrvatski branitelj.