Nenad Križić, pomoćnik ministra Medveda (Foto: Dnevnik.hr)
Nenad Križić, pomoćnik ministra Medveda (Foto: Dnevnik.hr)

Navode branitelja Marija Vrbanića, koji je optužio pomoćnika ministra branitelja Nenada križića da mu je sugerirao provalu u prazan stan kako bi riješio svoje stambeno pitanje, doznajemo, istražuje i policija.


"Policijska uprava vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi izvide, odnosno provjerava informacije koje su objavljene u javnosti", odgovorili su u policiji na naš upit.

Vezani članci Tomo Medved (Foto: Pixell) Medved o SMS aferi svog pomoćnika: "Zatražio sam izvješće. Ta osoba nije hrvatski branitelj" Jedan je od najpoznatijih branitelja Vukovara Stipe Mlinarić Ćipe otkrio kako danas gleda na žrtvu Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) - 2 "Za devet mjeseci logora i svoju patnju im sve opraštam, ali brata su mi ubili kao psa. To ne mogu oprostiti"

O svemu je obaviješten i DORH.

Podsjetimo, pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić hrvatskom je branitelju Mariju Vrbaniću, koji u Vukovaru živi u unajmljenom stanu i bez ikakvih stalnih prihoda, na upite o rješavanju stambenog pitanja u jednoj od poruka predlagao da provali u neki od praznih stanova u Vukovaru, a on će razgovarati s državnim tajnikom Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom da na provalu "malo okrene glavu".

Branitelj Vrbanić ove je svoje tvrdnje potkrijepio porukama koje je u svibnju 2018. godine izmjenjivao s Križićem.

Ministar branitelja Tomo Medved najavio je utvrđivanje svih okolnosti te dodao da "odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati". Za Vrbanića je rekao da nije hrvatski branitelj.