Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti joj do 8 godina zatvora

Pokrenuta istraga protiv medicinske sestre zbog smrti pacijenta koji je preminuo nakon greške na dijalizi

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv medicinske sestre nakon smrti pacijenta kojem je krajem rujna u Županijskoj bolnici Čakovec na hemodijalizi umjesto fiziološke otopine ubrizgala benzin.

Državno odvjetništvo smatra da postoji osnovana sumnja da je počinjeno kazneno djelo nesavjesnog liječenja. Prijeti joj od jedne do osam godina zatvora.

Pročitajte i ovo Sonja Tošić Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec PREMINUO MUŠKARAC Inspekcija stigla u čakovečku bolnicu. Komora: "Ako se utvrdi pogreška medicinske sestre, odlučit će se o pokretanju postupka" Domagoj Mikić Izvanredni nadzor u bolnici Obitelj policiji prijavila nesavjesno liječenje: Tijelo muškarca preminulog u Čakovcu prevezeno na obdukciju u Zagreb

Podsjetimo, muškarac, kojem je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID–19 (62) 29. rujna je primljen u čakovečku bolnicu na hemodijalizu, no tamo je preminuo zbog "nedozvoljenog sredstva".

O svemu se tada oglasila i bolnica.

"Izvješćujemo vas da se dana 29.09.2020. godine u Županijskoj bolnici Čakovec dogodio neočekivani neželjeni događaj s posljedicom smrtnog ishoda. Pacijentu A.T., 1958. godište, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize. Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene