Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz zraka

Odavde rukovode operacijama na terenu: Pogledajte snimku baze Civilne zaštite u Petrinji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dronom je snimljena Baza operacije Ravnateljstva civilne zaštite u potresom pogođenoj Petrinji. Civilna zaštita trenutno je na terenu s 95 pripadnika i 16 vozila.

Ministarstvo unutarnjih poslova na svojem je YouTube kanalu objavilo snimku iz zraka Baze operacija Ravnateljstva Civilne zaštite u Petrinji.

Pročitajte i ovo Toni Poljak, HGSS - 2 Izvanredne situacije Uvijek među prvima na terenu, spremni učiniti i nemoguće: HGSS objasnio kako im građani mogu pomoći kad se nađu u nevolji Luka Bukvić Utrka s vremenom Dnevnik Nove TV u kampu hrvatskih spasilaca: ''Čeka nas puno posla, dat ćemo sve od sebe kako bismo pomogli građanima Turske''

 

 

Kako je Ravnateljstvo civilne zaštite RH objavilo na svojim stranicama, Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na terenu je trenutačno s 95 pripadnika i 16 vozila. Tijekom 31. prosinca počela je evakuacija stvari iz gradske vijećnice koja je nastavljena tijekom 1. siječnja (arhiva, pečati i sl.), kako bi Grad Petrinja mogao obavljati svoje aktivnosti na drugoj lokaciji. Humanitarna pomoć iz Bugarske bit će uskladištena u Petrinji.

Izvijestili su i da je Državna intervencijska postrojba civilne zaštite izvršila snimanje dronom grada Gline radi mampiranja i rada građevinskih inženjera. Podijeljeno je 300 lunch paketa doniranih od strane policijskih službenika Ravnateljstva policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, za operativne snage koje na terenu i pružaju pomoć osobama stradalima u potresu. Sudjeluju u aktivnostima saniranja kuća u Glini, prijevozu potrepština za građane na području pogođenom potresom, evakuaciji i zbrinjavanju stanovništva.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo je 31. prosinca nalog za mobilizaciju objekta ''Top Terme d.o.o. Topusko'' u Topuskom, za potrebe zbrinjavanja ugroženog stanovništva, boravka i osiguranja prehrane nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene