Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetak nevladinih udruga, okupljeni pod Odborom za referendum o NATO-u, počinju prikupljati potpise sa zahtjevom za raspisivanjem referenduma o ulasku Hrvatske u NATO.


Potpisi će se prikupljati u šezdesetak hrvatskih gradova, a pitanje će biti: 'Želite li da Republika Hrvatska postane članica Sjevernoatlantskog ugovora - NATO-a'.

Vezani članci Vojarna - 1 Od derutnih zgrada koje vape za popravkom do "objekata za 21. stoljeće": Kakvo je stanje u hrvatskim vojarnama? Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

Acijom se žele prikupiti potpisi 10 posto upisanih birača, ili oko 440 000 potpisa građana koliko je potrebno da bi se raspisao referendum. Iz Odbora pozivaju građane da se priključe akciji, te dodaju da oni nisu ni za ni protiv ulaska Hrvatske u NATO, već su samo za pravo građana da na referendumu o tome odlučuju.

Potpisi će se prikupljati i putem interneta na stranici 

www.natonareferendum.org.