Obavijesti Video Pretražite Navigacija
smjena turista

Kolona na autocesti A1 čak 17 kilometara: Gužve i u Makarskom primorju, trajekti popunjeni. Zastoj i pred tunelom Sv. Rok

Gužve na cesti - 1
Gužve na cesti - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Produženi vikend za mnoge znači i smjenu turista pa je tako već u subotu pojačan promet s gužvama na svim većim prometnim pravcima. Vožnju otežava povremena kiša i mokri kolnici. Stvaraju se velike kolone, promet je usporen.

Zbog prometne nezgode do koje je došlo u tunelu Mala Kapela u smjeru Zagreba došlo je do prometne nesreće, zbog koje se vozi jednom prometnom trakom, a kolona je duga oko četiri kilometra, izvijestili su iz HAK-a u subotu oko 16:25 sati. Iz Ličko-senjske Policijske uprave doznali smo da se radilo o lakšem sudaru, nakon kojeg su oba vozila otišla s mjesta nezgode. Policija nije intervenirala, no došlo je do zastoja.

U 14:51 HAK je izvijestio kako je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče 
kolona između čvorova Maslenica i Zadar I u smjeru Zagreba duga oko 17 kilometara.

Pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika kolona je oko šest kilometara, a ima i zastoja.

Između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika kolona je duga oko 14 kilometara, a pred naplatom Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su duge oko tri kilometra.

Na dionicama Lučko-Bosiljevo u oba smjera vozi se u kolonama uz zastoje, Žuta Lokva-Otočac-Perušić i Gospić-Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, Šibenik-Benkovac u smjeru Zagreba.

Ranije je iz HAK-a priopćeno kako su velike gužve na svim važnijim prometnicama u smijeru mora, kao i u smjeru kopna. 

Kolona je između čvorova Maslenica i Zadar u smjeru Zagreba duga oko 17 km.

Kolona je između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika oko 14 km.

Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko dva kilometra.

Na A2 Zagreb-Macelj kolona je pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije oko 2,5 km.

Na A3 pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona je oko 2 km. 

Pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru istoka kolona je oko 2 km.

Na Krčkom mostu, kolone su u oba smjera oko 4 km.

 

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 7 km i dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 4 km, a pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 2 km.

 

Pročitajte i ovo Zvonimir Vogrinc očekuju se gužve Bliži nam se ferragosto: Iz HAK-a za Dnevnik Nove TV savjetuju kad je najbolje krenuti na put

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici mjestimice na cestama u unutrašnjosti.

Smjenu turista na Makarskom primorju prate prometne gužve

Još jednu veliku ljetnu smjenu turista na Makarskom primorju gdje boravi više od 60 tisuća registriranih gostiju, prate gužve u cestovnom i trajektnom prometu, doznaje je se od nadležnih službi.

Na državnoj cesti D8 u oba smjera vozi se usporeno i u dužim kolonama, nerijetko s kraćim zastojima, dok se gužve stvaraju i na prilaznim cestama turističkim mjestima. Od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je bez zastoja, uz manja čekanja na naplatnim postajama.

Trajekt na liniji Makarska Sumartin u svih šest današnjih plovidbi je popunjen, malo je slobodnih mjesta za polazak u 21 sat, a za sve sutrašnje plovidbe prema Beaču ima još poneko slobodno mjesto.

S Brača prema Makarskoj danas i sutra sve su plovidbe popunjene, a prva slobodna mjesta tek su za plovidbu u ponedjeljak u 20 sati.

Na liniji Drvenik – Sučuraj plove dva trajekta i čekanje na ukrcaj je do pola sata, a s Hvara prema kopnu na ukrcaj se čeka oko sat i pol.

Autobusi stižu u Makarsku sa zakašnjenjem, a pri dolasku i odlasku sva su mjesta popunjena.

Zatvoren zagrebački Most slobode

Jedan od najprometnijih zagrebačkih mostova bit će zatvoren tijekom vikenda. 

Iz Grada su izvijestili da će zbog izvođenja radova varenja spoja prijelaznih naprava, Most slobode od subote 13.08. od 06,00 sati do nedjelje 14.08. u 20,00 sati, biti zatvoren za sav promet.

Kretanje pješaka i biciklista na zapadnoj strani mosta bit će normalno omogućeno.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji, a iz Grada su upozorili na moguće poteškoće u prometu te zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Obilazni pravci:

- Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija - Avenija M. Držića - Most mladosti - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca i obratno.

- Hrvatske bratske zajednice - Slavonska avenija - Savska cesta - Jadranski most - Avenija Dubrovnik - Avenija V. Holjevca i obratno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene