Počela sezona omiljene jesenske delicije: Cijena ide i do 25 eura po kilogramu
Piše Rea Kamenski Bačun/DNEVNIK.hr,
22. rujna 2025. @ 06:00
komentari
TržnicaFoto: Dnevnik Nove TV
Postoji način da uživate u ukusnom obroku, a pritom i uštedite i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.
Podijelite
Dolaskom jeseni počinje i sezona uživanja u vrganjima, ali uz paprenu cijenu – između 15 i 25 eura za kilogram. Ipak, postoji način da uživate u ukusnom obroku, a pritom i uštedite i učinite nešto dobro za svoje zdravlje.
Kako se to radi, najbolje znaju u Paki. Lica puna osmijeha, a košare gljiva – održani su Dani vrganja. Trećeg vikenda u rujnu, u ovom povijesnom kraju, okupljaju se gljivari.
VrganjiFoto:
DNEVNIK.hr
Osim neizostavne šetnje šumama i branja gljiva, mnogo je i drugih sadržaja, pa i za one na četiri noge jer održano je natjecanje pasa u traženju tartufa. Može se okušati i u gađanju lukom i strijelom, isprobati vožnju zip lineom, jahati ili samo istraživati povijesne i prirodne zanimljivosti koje Paka nudi. Razlozi za posjet niču kao gljive poslije kiše.
Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ree Kamenski Bačun.