Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 lipa po litri goriva

Po hitnom postupku: Sabor srezao trošarine na gorivo za HAC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor je danas raspravljao o zakonu o cestama, odnosno preraspodjeli novca od trošarina.

Sjednica Sabora se nastavila se danas raspravom o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o cestama i željeznicama, s Konačnim prijedlogom zakona, hitni postupak, prvo i drugo čitanje.

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Do sada je po litri goriva HAC dobivao 60 lipa. Po novom taj će se iznos dijeliti na tri jednaka dijela između HAC-a, Hrvatskih cesta, i HŽ infrastrukture. Tako će biti sve do koncesije autocesta. Hrvatske ceste i željeznica tako će na godinu dobiti dodatnih 500 milijuna kuna koje im itekako trebaju, no oporba nije zadovoljna promjenom zakona.

Hajdaš Dončić: Ovo je najbolji ugovor o koncesiji koji je Vlada ikada potpisala

Prema prvotnim procjenama resornog Ministarstva, godišnji prihodi Hrvatskih cesta od trošarina povećali bi se na 1,8 miijardi kuna, a HAC i HŽ bi od 20 lipa po litri na godišnjoj bazi uprihodili po 460 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene