Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je prije početka aktualnog prijepodneva dobio tri opomone od predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića nakon što mu je prišao držeći u rukama Poslovnik Hrvatskoga sabora.


Grbin je rekao da bi Sabor trebao raspraviti o prigovoru koji su podnijeli zastupnici stranke Možemo!, bez obzira smatra li Jandroković da je prigovor osnovan ili neosnovan, jer se u protivnom radi o povredi Poslovnika.

Jandroković mu je odgovorio da se ne slaže s njim jer se spomenuti prigovor tiče inicijative Vlade i da Sabor o tome ne mora raspravljati jer se ne radi o hitnom postupku.

Grbin mu je zatim prišao držeći u rukama Poslovnik i rekao da ga pročita. Jandroković mu je zatim izrekao dvije opomene te mu je nekoliko puta rekao da se sjedne na svoje mjesto.

Ivka Kaurinović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Osijeku 02 Ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb: "Majka je svojim ponašanjem direktno ugrozila život i zdravlje djeteta"

Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević pitao Plenkovića o aferama HDZ-a: "Jeste li premijer koji zna ili premijer koji ne zna?"

Grbin je nakon toga krenuo prema svojem mjestu, Jandroković mu je izrekao i treću opomenu, a predsjednik SDP-a je odgovorio: "Ovo što vi radite, ovo je sramota."

Predsjednik Sabora na kraju verbalnog je na kraju okršaja poručio Grbinu: "Još jednom ovo napravite i isključit ću vas iz rasprave za cijeli dan. Mislim da se potpuno neprimjereno ponašate."