Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vatra zaprijetila

Pazin: Tri kanadera gasila požar, izgorjelo 25 hekatara šume, trave i niskog raslinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar je lokaliziran u 20 sati.

U velikom požaru koji je danas poslijepodne oko 16.15 sati izbio na području Milotski Brig-Jašići kod Pazina izgorjelo je 25 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja, potvrdio je u četvrtak navečer županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac dodavši kako je požar lokaliziran u 20 sati.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Ilustracija gotov očevid Tragedija u Istri: Žena poginula u požaru u kući, zna se i što se dogodilo

Po njegovim riječima u gašenju požara sudjelovala su tri kanadera organiziranih Oružanih snaga RH te 35 vatrogasaca javne vatrogasne postrojbe iz Pazina, Pule i Rovinja te DVD-a iz Pazina, Žminja i Gračišća s trinaest vozila. Tijekom gašenja požara i prilikom intervencije kanadera na području Milotskog briga i Jašića iskopčana je struja.

Tošić: Požar prijeti kućama, u akciji gašenja i 3 kanadera

"Požar koji je zahvatio veliku površinu nije ni u jednom trenutku ugrožavao obližnje stambene i gospodarske objekte, ali je vatra u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila s obzirom da je puhao jak jugo-zapadni vjetar", kazao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac dodavši kao u poižaru nitko nije stradao.

Inače, ovo je bio drugi ovosezonski požar u Istri u čijem su gašenju sudjelovale zračne snage odnosno kanaderi. Požar nije još u potpunosti ugašen pa su na mjestu događaja ostale dežurne vatrogasne ekipe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene