Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška raste

Milanović osigurao potporu gotovo svih zastupnika manjina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina zastupnika manjina sklonija je koaliciji Hrvatska raste, no ni njihova potpora neće biti dovoljna Zoranu Milanoviću za većinu u Saboru. Bez MOST-a neće moći.

Od osam zastupnika manjina, koalicija Hrvatska raste praktički je već osigurala njih sedam. Među manjincima, najviše je predstavnika srpske manjine, njih troje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISTRAŽIVANJE NOVE TV Evo što kažu građani - Tko će biti novi hrvatski premijer? Slika nije dostupna MILANOVIĆ PORUČIO 'Ne morate me voljeti, ali došlo je do toga da se ljudi moraju opredijeliti za mene'

Saborske mandate tako su za srpsku nacionalnu manjinu osigurali Milorad Pupovac, Mile Horvat i Mirko Rašković. Mandat za mađarsku manjinu osigurao je Šandor Juhas, dok je Furio Radin osigurao novi mandat ispred talijanske manjine. Vladimir Bilek ima mandat na listi češke i slovačke manjine, Veljko Kajtazi romske, a Ermina Lekaj Prljaskaj albanske nacionalne manjine.

Izvanredna pressica DIP-a: Objavljeno gdje će se ponoviti izbori zbog nepravilnosti

'HDZ i SDP su bili bahati i samodostatni, dobro je da se s nekim moraju dogovarati'

Objavljeno gdje će se ponoviti izbori zbog nepravilnosti

Valja napomenuti da Juhas, Bilek i Kajtazi imaju stranačke iskaznice, iako predstavljaju manjine. Šandor ima SDP-ovu, a Bilek i Kajtazi HNS-ovu.

Ako se ranije navedenom broju mandata manjina pridruže i mandati IDS-a, koji je u izbornoj noći jasno poručio koju opciju smatra partnerskom, onda Milanović može računati na 66 mandata, što ga stavlja u bolju početnu pregovaračku poziciju od suparnika Tomislava Karamarka.

No, sudbinu novog mandatara, ako ne i samog premijera, te nove Vlade, odlučit će MOST, lista koja je osvojila 19 saborskih mandata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene