Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod istragom

HDZ-ov načelnik krivotvorio dozvole za gradnju, a nakon što mu je naređeno da obustavi radove - uklonio znak i završio projekt

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv trojice muškaraca pod sumnjom da su se upustili u ilegalnu gradnju na području pomorskog dobra na otoku Ugljanu. Među njima je, kako neslužbeno doznajemo i Jure Brižić, HDZ-ov načelnik općine Preko kojega se sumnjiči i da je krivotvorio službene isprave, kao i da je uklonio službeni znak kojim se naređuje obustava radova.

Tri muškarca u dobi od 34, 38 i 62 godine postali su predmetom istrage zadarske policije zbog sumnje za protupravnu gradnju. Najmlađeg, koji je ujedno i investitor, sumnjiči se i da je krivotvorio službene i poslovne isprave kako bi projekt proveo u djelo. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Juri Brižiću, HDZ-ovom načelniku općine Preko na otoku Ugljanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što će biti s plažama? Pokret otoka uzvratio: "Ministarstvo pomorstva namjerno obmanjuje javnost"

Čestica na kojoj je Brižić započeo građevinske radove nalazi se na području pomorskog dobra. Kako bi pokušao legitimirati gradnju, sumnjiči ga se da je postavio ploču s kojom se označava gradilište s podacima o građevinskoj dozvoli, iako je bio svjestan kako je jedinica lokalne samouprave nije pribavila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijedlog zakona Nova štetna privatizacija obale? Oglasio se Butković: "To nitko normalan ne bi napravio"

Nakon toga je s izvođačem radova iz Zadra i projektantom iz Zagreba od rujna 2021. do veljače 2022. godine, na zemljišnoj čestici koja je označena pomorskim dobrom izgrađen nasip sa sunčalištem i rubnjacima te betonskim stepenicama za ulaz u more.

Nakon što je u veljači ove godine državni inspektorat postavio posebni službeni znak i traku kojima je naređena obustava građenja zatvaranjem gradilišta, načelnik ju je uklonio i nastavio s radovima koji su u međuvremenu i dovršeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene