Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu najavili prosvjed

MUP: Seljaci su svojim prosvjedom prekršili zakone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci nezadovoljni ishodom pregovora s Ministarstvom poljoprivrede danas u blokirali nekoliko ulaza i izlaza s autoceste A3.

Seljaci su svojim jučerašnjim, ali i današnjim prosvjedom i blokadom autoceste A3 prekršili odredbe Zakona o javnom okupljanju, ali i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćili su iz MUP-a.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Naime, Ustav RH građanima jamči pravo na mirni prosvjed i javno okupljanje, no među uvjetima određenima Zakonom o javnim okupljanju je i propis prema kojem su organizatori prosvjeda obavezni su prosvjede prijaviti pet dana prije početka održavanja, što u ovom slučaju nisu učinili.

>> Seljaci traktorima BLOKIRALI ulaze i izlaze na autocestu

Zakonom o javnom okupljanju se izričito propisuje i da se prosvjed ne može održati na autocestama i magistralnim cestama na način kojim se ugrožava sigurnost cestovnog prometa. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestima na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.

U MUP-u upozoravaju prosvjednike prosvjednike da odblokiraju promet i da svoje ponašanje usklade s Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene