Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GDJE JE NESTALA PROFESIONALNOST?

Stručnjakinja o nevjerojatnom odgovoru s Pantovčaka: "Mogao bi biti prodavač boza..."

Ne samo da imamo predsjednika s karakterom, nego i cijeli jedan ured. Naime, Ured predsjednika Rebublike na novinarska pitanja odgovara tako da se s razlogom pitamo, hoće li se takav način nastaviti i gdje ćemo završiti ako se ne sačuva poštovanje prema instituciji i funkciji koju se obnaša.

Na službeni novinarski upit gdje je predsjednik, je li na skijanju, s kojim financijskim sredstvima i kojim prometnim sredstvom, Ured predsjednika Republike Hrvatske odgovorio je na sljedeći način: "Predsjednik Milanović nije na odmoru, u Zagrebu je. Predsjednik Republike inače nikada nije na odmoru, bio u Zagrebu ili ne, jer uvijek obavlja svoju dužnost. Jutros (u subotu) je na nekoliko sati otputovao u Kranjsku Goru i usput posjetio Tarvisio, kako bi tamo provjerio uvjete za moguću prijavu svoga prebivališta, a kako bi potom mogao zatražiti državnu rezidenciju za stanovanje u Zagrebu. Budući da je državni dužnosnik, predsjednik Republike ima ista prava kao i svi drugi, kao što to tvrdi predsjednik Vlade. Predsjednik Milanović vratio se danas (u subotu) u Zagreb, nakon što je provjerio uvjete za moguću prijavu prebivališta u Kranjskoj Gori".

Ured predsjednika Republike bio je slobodan biti sarkastičan zbog slučaja predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zvonimira Frke Petešića koji je prijavio prebivalište na Dugom otoku kako bi kao državni dužnosnik koristio državni stan u Zagrebu. HDZ odgovara: Odgovorili smo medijima na sva pitanja, a Ured predsjednika svog bi se odgovora trebao sramiti.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković POHVALIO SE RASTOM PLAĆA Plenković: ''Idemo prema još bržem rastu i kvalitetnijem životu hrvatskih građana''

"Bahati i nekulturni Milanovićev glasnogovornik izbjegao je odgovoriti medijima na pitanje gdje mu se šef nalazi tj. odmara! Pa gdje je odjednom nestalo #samoodgovoritenapitanje?", objavio je Ante Sanader na društvenim mrežama.

Koje neformalne konsekvence bi zahtijevao ovakav odgovor Ureda predsjednika, objasnila je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček: ''Posljedice bi mogle biti osuda javnosti, gubitak povjerenja u predsjednika, narušavanje kredibiliteta predsjedničke funkcije jer čovjek kad govori mora biti svjestan da predstavlja struku, instituciju, funkciju. Mi privatno možemo biti zabavni, imati određene sklonosti, međutim, profesionalno moramo znati dozirati i uvijek imati na umu da kada govorimo budemo ozbiljni, stručni i da zapravo održavamo i odražavamo dignitet funkcije koju predstavljamo, dignitet".

A koje konsekvence bi moglo proizvesti predsjednikovo dobivanje prebivališta na Kranjskoj gori? "Za početak zasigurno više ne bi mogao biti predsjednik Hrvatske, ali možda bi mogao biti prodavač boza", kazala je Kišiček.

Što kažu građani: kako bi predsjednik mogao zarađivati za život?

"Od vukova, konja, nekih medvjeda kad bi našao, pa bi mogao njih pripitomiti. Recimo, evo, moje dijete nikad nije vidjelo vuka, možda bi mogao pripitomiti vuka i... Možda ima jazavaca, vatrenih", rekao je Davor, a reporterka ga je ispravila i kazala da su plameni jazavci. "Plamenih oprostite, ipak je to razlika", kazao je Davor.

Pročitajte i ovo Ante Sanader BOCKANJA DVA BRDA Sanader odgovorio na novu prozivku s Pantovčaka: ''Umjesto da se pravi nevješt neka Milanović skine oznake tajnosti sa svojih putovanja''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer bez komentara Državni stanovi dodjeljuju se prema uredbi koja je godinama izvan snage: "To je nevjerojatna privilegija za dužnosnike"

Živana pak za predsjednika kaže da se ponaša kao kralj: "Bahat je, bezobrazan, pun je sebe i kaže ono što misli".

Barem se sarkastični izleti Ureda predsjednika ne bi trebali ponavljati kad već predsjedniku u gotovo svakoj izjavi sve i svašta izleti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene