Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške optužbe

Milanović: Netko je namjerno propuštao ovršiti predmete u korist države!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je naveo da je s predmetom protiv ravnateljice Smiljanec DORH otvorio jedno zaboravljeno pitanje, a koje se odnosi na bivšu vlast.

Zoran Milanović komentirao je u utorak slučaj ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec. Kazao je kako je zadovoljan očitovanjem ministra financija Slavka Linića, ali je istaknuo da će protiv nje biti potrebni vrlo uvjerljivi dokazi.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

Linić: Čavlović Smiljanec nije odgovorna i može nastaviti raditi!

No, dotaknuo se jedne teme, te naveo kako je DORH s ovim predmetom otvorio jedno zaboravljeno pitanje, a koje se odnosi na bivšu vlast.

'Kako je moguće da mi kao vlast naslijedimo milijarde nenaplaćenih potraživanja države. Tko je u tadašnjoj vlasti i administraciji dopuštao da se na poreznim dugovima prema državi nakupljaju milijuni i milijuni kamata. Tko je namjerno propuštao ovršiti te predmete u korist države. Mi smo dolaskom u Banske dvore možda pogriješili što smo prešli preko toga. Mogli smo naprosto blokirati stotine firmi, nasilno se naplatiti i tražiti odgovornost činovnika, poreznika, ali bogami i političara koji sada sjede s one strane Markova trga', rekao je Milanović.

Nada Čavlović Smiljanec: Podmeću mi oni koji nisu radili svoj posao

Poručio je da ne želi nikoga braniti, ali je upitao znači li sve to da je netko štitio dužnike ili je kalkulirao i što je s onima koji su odgovorni za milijarde nenaplaćenih dugova.

Premijer je podsjetio da osim Porezne uprave postoji čitav niz slučajeva gdje država nije htjela naplatiti dugove.

'Sad vidimo da se to želi istraživati. Ja tome niti hoću, niti mogu stajati na putu, ali priča je puno šira. Priča će potegnuti odgovornost stotina poreznika i njihovih političkih patrona. Možda ljudi na osnovnoj razini nisu radili bez nečijeg naloga, ali gledajte, porezni službenik na kraju dana ne može postupati po ničijem usmenom nalogu. Provedi, a ako te netko pritišće, prijavi i onda ću ti vjerovati', poručio je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene