Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar u obilasku

Butković: Bez obzira što smo tehnička Vlada, projekti idu dalje i to ne smije stati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Bez obzira što je trenutno tehnička vlada, projekti idu, dokumentacija se radi i naravno da je to nešto što ne smijemo zaustaviti", poručio je ministar prometa Oleg Butković.

Ministar Oleg Butković sudjelovao je u obilasku završnih radova na državnoj cesti D523, od raskrižja Šmrika do uklapanja u dionicu Sv. Kuzam-Križišće.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Najavio konferenciju za medije Milanović šefu Ustavnog suda odgovorio fotografijom: "Pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda" Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

"Ovo je definitivno jedan infrastrukturni projekt koji će pomoći turizmu da u najvećem pritisku za vikend i kad nam turisti dolaze, da se ne stvaraju gužve. Želim zahvaliti Hrvatskim cestama kao investitoru, izvođaču i svim onim koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Osim ovog dijela ovdje, u važnijim strukturnim projektima u PGŽ-u, mi ćemo za 10-ak dana imati gotovu studiju izvodljivosti za isto tako jednu od najvažnijih cesta - D 403 (investicija vrijedna 70 milijuna eura).

Slijedeći tjedan se raspisuje natječaj za studiju izvodljivosti i zaobilaznice Novog Vinodolskog, kao dijela jadransko-jonske autoceste, odnosno dionice Križić-Žuta Lokva", rekao je ministar Butković.

"Bez obzira što je trenutno tehnička vlada, projekti idu, dokumentacija se radi i naravno da je to nešto što ne smijemo zaustaviti", naglasio je.

Na pitanje novinara hoće li imenovanja direktora u HSC-u, HC-u i HŽ-u, zbog toga što su suprotna proceduri, dovesti do ništavnosti svih njihovih odluka i kakve bi mogle biti štete po te tvrtke, ministar Butković odgovara da su sva ta imenovanja upisana na Trgovačkom sudu.

"Sva imenovanja su prošla zakonsku proceduru i tu nema nikakvih nezakonitosti. Ono što će utvrđivati Povjerenstvo za sukob interesa je smiješno iz razoga što tu ne vidim nikakav razlog sukoba interesa, jer zna se što je definicija sukoba interesa, a imenovanja u nadzornim odborima u upravama državnih tvrtki s tim nema nikakve veze", poručio je Butković.

Ministar Butković je na kraju poručio da očekuje dobru turističku sezonu, a i brojke su bolje u odnosu na prošlu godinu, dodao je. "To se i osjeti. Vjerujem da će biti i dobro vrijeme, otvaramo nove kapacitete i mislim da ta cijela priča ide naprijed", rekao je Butković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene