Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa završio je opet u istražnom zatvoru zbog otvorenog novog predmeta.

Galerija +0 Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića

Bivši predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom. S Kovačevićevim odvjetnikom, Ivom Farčićem, razgovarao je Andrija Jarak.

Ovo je potpuno novi predmet zbog kojeg je tužiteljstvo zatražilo i dobilo određivanje istražnog zatvora. Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova.

Johnson & Johnson cjepivo 02 Zbog rijetkih krvnih ugrušaka EMA istražuje i cjepivo Johnson&Johnson, u Hrvatsku bi prve doze trebale stići sljedeći tjedan

Epidemiolog Vladimir Mićović i Marko Balen Riječki epidemiolog otkrio zašto su zatvorili samo trgovine odjećom, a ne i one bijelom tehnikom: "Sve se greške skupo plaćaju"

Farčić kaže da su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela. ''To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem', rekao je.

Nadležne institucije istražuju omjer imovine i prihoda Kovačevića. To nije dio ovog postupka, objašnjava njegov odvjetnik, ali u rujnu kaže da misli da su dokazali da nema nikakvih nesrazmjera imovine.

''Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj poltiike bude tamo'', komentirao je na navode da je mmnogo poltiički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj. Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, protiviti se i tvrditi da nema poltiike, ali nekad ga situacija demantira. ''Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to aposlutno nema veze s poltiikom, sad sam se malo zabrinuo'', izjavio je.

Slika nije dostupna Od ponedjeljka 16 županija mijenja način održavanja nastave: Ima i onih u kojima će se nastaviti fizički odlaziti u školu

Policija provodi kontrole na njemačkoj granici, ilustracija Nijemci presudili: Hrvatska na listi visokorizičnih zemalja zbog širenja zaraze, pogledajte pravila za ulazak i izlazak iz zemlje

''Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak'', objasnio je.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju