Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODVJETNICI POTVRDILI

Dvojica bivših vojnih obavještajaca traže predsjednikovo pomilovanje

Predsjednikovo pomilovanje traže i dvojica bivših hrvatskih vojnih obavještajaca - Darko Grdić i Ognjen Preost.

Da je zahtjev poslan Ministarstvu pravosuđa, potvrdili su njihovi odvjetnici Dnevniku Nove TV. Darko Grdić i Ognjen Preost osuđeni su u aferi s milijunskom pronevjerom u Vojno-obavještajnoj agenciji na čijem su čelu bili.

Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda dobili su po dvije godine i deset mjeseci zatvora. Obojica su bili sudionici Domovinskog rata. Podnijeli su i ustavnu tužbu u tom predmetu.

Sredinom travnja odvjetnik Anto Nobilo predao je zahtjev za pomilovanjem i Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, dvojice nekadašnjih jugoslavenskih obavještajaca osuđenih u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VRHOVNI SUD ODLUČIO Preinačena presuda u slučaju VSOA: Bivšim čelnicima Darku Grdiću i Ognjenu Preostu smanjena zatvorska kazna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kuljanić oslobođen Bivši čelnici VSOA-e proglašeni krivima, Grdić i Preost dobili tri godine zatvora

Perković i Mustač na njemačkom su sudu 2016. osuđeni na doživotne zatvorske kazne zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Njemačkoj, a kaznu služe u Hrvatskoj.

Tom prilikom Nobilo je ustvrdio kako bi dvojac dobio 15 godina zatvora da im se sudilo u Hrvatskoj i da je kazna izdržavana u Hrvatskoj.

  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene